מתכון של קציצות מפרום ללא תפוחי אדמה, מפרום טריפוליטאי אורגינל וטעים .
מפרום משגע, ממש קציצות ברוטב, אבל מתובלות כראוי למפרום אורגינל.


קציצות מפרום ללא תפו"א משגעות
בנוסח טוניסאי אורגינל, קלות להכנה וממכרות!
ציוד
- סיר
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
קציצה:
- ½ קילו בשר בקר טחון
- 1 בצל מגורד
- 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 גבעול סלרי קצוץ דק דק
- עלי סלרי קצוצים – לפי הטעם
- 2 כפות שמן
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 ביצה
- מלח קורט
- 1 כפית בהרט מרוקאי/ראס אל חנות
- ½ כפית תבלין למפרום למי שיש
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה
- 2 כפות סודה מוגזת מבקבוק לשתייה
- ½ כוס קמח מנופה לטבילת הקציצות לאחר הכנתם
בלילת ביצה:
- 1 ביצה טרופה
- מלח מעט
- 1 כפית רסק עגבניות
- 3 כפות מים
רוטב:
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 עגבניות מגורדות
- 5 ענפי סלרי ללא הגבעול
- 1 כפית בהרט
- קינמון לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- מלח קורט
- 2 כוסות מים
- 1 כף אבקת מרק עוף
שלבי הכנה
הכנת הקציצה:
- נערבב היטב את מרכיבי הקציצה ונכניס למקרר לשעה.
- נכין צלחת עם חצי כוס קמח מנופה.
- נכין צלחת עם ביצה טרופה, מעט מלח, כפית רסק עגבניות ו 3 כפות מים, נטרוף את הכל ביחד.
- נחמם מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק.
- נגלגל קציצות ולמעוך מעט עם היד.
- נטבול בקמח ואז בבלילת הביצה נטגן כמה דקות מכל צד ונניח בנייר סופג.
להכנת הרוטב:
- בסיר רחב ושטוח, נטגן בצל עד להזהבה.
- נוסיף את השום כתושות לטיגון קצר, פפריקה מתוקה, רסק עגבניות.נטגן קלות.
- נוסיף את העגבניות המגורדות, ענפי סלרי ללא הגבעול, בהרט, מעט קינמון, פלפל שחור גרוס, מלח ו-2 כוסות מים רותחים עם אבקת מרק עוף.
- נערבב היטב ונוסיף את הקציצות על הרוטב שהוא מבעבע, ננענע את הסיר.
- נבשל חצי שעה להבה בינונית.
- נסיר מכסה לבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה.
- ניתן לעטר בכוסברה קצוצה.

אין על המתכונים שלך. אלופהההה
היי שרון,
תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון 🙂
נשמח לראות תמונות של הקציצות בקבוצה
זה קציצות.
עוד לעשיתי אבל זה נראה צה זה טובבעזרת השם אני הכין
היי שמחה,
מעולה, נשמח לדעת איך יצאו 🙂
לא חוסך כלום מבחינת עבודה אם עדין צריך לטבול ולטגן. ותכלס גם לא בקלוריות כיי בטח יאכלו את זה עם קוסקוס או אורז שכאשר זה עם תפוח אדמה זה כבר עם פחמימה ואין צורך להוסיף כלום.
תנסו לעשות עם קולורבי בנקום תפוחי אדמה. יוצא נהדר ומרגיש כמו עם פחמימה. לאכול בלי להרגיש עם.
היי נעמי,
תודה רבה ששיתפת אותנו בניסיון שלך!
נשמח לראות תמונות של האוכל שלך בקבוצה 🙂