קציצות מנגולד מזינות לארוחת ערב מחייכת! לביבות מנגולד עם מגוון ירקות ותיבול משגע, שמכינים בקלות.
מתכון מושלם שכולם יכולים להכין בקלות ובמהירות, אפשר לגוון במרכיבים, אבל קציצות עם מנגולד הן פשוט מנה קלה וטעימה.
קציצות מנגולד
קציצות מנגולד מזינות לארוחת ערב מחייכת! לביבות מנגולד עם מגוון ירקות ותיבול משגע.
ציוד
- פומפייה
- מחבת בינונית לטיגון
מרכיבים
- 1 חבילה עלי מנגולד
- 3 ביצים קטנות
- 6 בצל ירוק קצוץ
- 2 קישואים מגורדים
- 1 תפוח אדמה מגורד
- ½ חבילה פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- מלח קורט
- פלפל שחור גרוס מעט
- כורכום מעט
- שמן לטיגון
שלבי הכנה
- את עלי המנגולד להרתיח בסיר כ 6 דקות עם קצת מים.
- לשים בקערה ביצים קטנות, בצל ירוק, קישואים מגורדים, תפוח אדמה מגורד בפומפייה ופטרוזיליה קצוצה, קמח ואבקת אפיה.
- את עליי המנגולד נעביר למסננת לסחוט גם עם היד שיצא כל הנוזלים ונקצוץ אותם להוסיף לתערובת.
- נוסיף מלח פלפל שחור גרוס וקצת כורכום נערבב וליצור קציצות.
- נחמם מחבת עם שמן ולטגן.
מנגולד, זה עלי סלק! ????
היי נועה,
נכון מאוד, תודה רבה ששמת לב, תיקנו את הכותרות בהתאם 🙂
האם ניתן לאפות את הקציצות בתנור במקום לטגן אותן במחבת?
היי שירלי,
אפשר לאפות ב-180 מעלות כ-25 דקות או שהן מזהיבות.
בהצלחה 🙂
ממש נראה טובות במיוחד שאחד כמוני אוהב קציצות יירק וחביתות יירק .אין יותר טעים בעולם בשדרוג באוכל יירק על כל מגוונים .תודה על המתכון
היי דן,
איזה כיף, שמחים שאהבת ותודה רבה שכתבת לנו!
מוזמן לשתף תמונה בקבוצה 🙂