קציצות פראסה או קציצות פרסה בתנור, בגרסה בריאה ומשובחת, עסיסית, טעימה ומשביעה במיוחד בהכנה קלילה וקצרה.
לצד מתבל אבוקדו, טחינה, וסלט גדול ועשיר – הן ארוחה מושלמת ומזינה לפחות פעם בשבוע.
קציצות כרישה בתנור מעלפות ובריאות
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 3 תפוחי אדמה
- 2 בטטות גדולות
- 1 כרישה החלק הלבן שטוף ונקי
- 2 כפות שמן זית
- 2 ביצים אפשר במקום טחינה או שקדיה כי היא יותר ניטרלית בטעמה
- ½ כוס קמח עדשים כתומות
- ½ כוס קמח קינואה
- מלח קורט
- אגוז מוסקט מעט
- זרעי כוסברה טחון
שלבי הכנה
- נרתיח את הבטטות ותפוחי האדמה בשלמותם, לקרר ולמעוך לפירה.
- נקצוץ את הכרישה לטבעות, לאדות בכף שמן זית בסיר מכוסה לכ-6-7 דקות עד שהיא מתרככת.
- בקערה נערבב את הפירה, כרישה, קמחים, ביצים שמן ותבלינים. בידיים משומנות ליצור קציצות שמנמנות. להניח את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ששומן בשמן זית.
- נאפה בתנור שחומם מראש על חום 180 מעלות כ-20 דקות. להפוך את הקציצות ולאפות 5 דקות נוספות.
הערות וטיפים
- אפשר להוסיף לתערובת 250 גרם הודו טחון, בהתאם יהיה צורך להוסיף עוד קצת קמח לתערובת.
- אפשרי יותר מכרישה ופחות תפוח אדמה ולשחק בכמויות, אבל גם להתאים את כמות הקמח בהתאם למצב התערובת.
מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
מה אפשר במקום קמח קינואה?
היי שוש,
תוכלי להשתמש בכל קמח אחר שאת מעדיפה 🙂
בהצלחה!