הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

קציצות כרישה בתנור מעלפות ובריאות

מתכון קציצות כרישה

קציצות פראסה או קציצות פרסה בתנור, בגרסה בריאה ומשובחת, עסיסית, טעימה ומשביעה במיוחד בהכנה קלילה וקצרה.

לצד מתבל אבוקדו, טחינה, וסלט גדול ועשיר – הן ארוחה מושלמת ומזינה לפחות פעם בשבוע.

מתכון קציצות כרישה

קציצות כרישה בתנור מעלפות ובריאות

הדפסה
הן קלות להכנה, טעימות במיוחד, נימוחות ומנחמות, עשירות בחלבון וירקות שורש ודלות שומן.
של: עידית מרום

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 3 תפוחי אדמה
  • 2 בטטות גדולות
  • 1 כרישה החלק הלבן שטוף ונקי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 ביצים אפשר במקום טחינה או שקדיה כי היא יותר ניטרלית בטעמה
  • ½ כוס קמח עדשים כתומות
  • ½ כוס קמח קינואה
  • מלח קורט
  • אגוז מוסקט מעט
  • זרעי כוסברה טחון

שלבי הכנה

  • נרתיח את הבטטות ותפוחי האדמה בשלמותם, לקרר ולמעוך לפירה.
  • נקצוץ את הכרישה לטבעות, לאדות בכף שמן זית בסיר מכוסה לכ-6-7 דקות עד שהיא מתרככת.
  • בקערה נערבב את הפירה, כרישה, קמחים, ביצים שמן ותבלינים. בידיים משומנות ליצור קציצות שמנמנות. להניח את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ששומן בשמן זית.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על חום 180 מעלות כ-20 דקות. להפוך את הקציצות ולאפות 5 דקות נוספות.

הערות וטיפים

  • אפשר להוסיף לתערובת 250 גרם הודו טחון, בהתאם יהיה צורך להוסיף עוד קצת קמח לתערובת.
  • אפשרי יותר מכרישה ופחות תפוח אדמה ולשחק בכמויות, אבל גם להתאים את כמות הקמח בהתאם למצב התערובת.
מתכון קציצות כרישה
צילום: עידית מרום

מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית

מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם