למי מביננו לא נשארו לו שאריות של ירקות במקרר שכאב הלב לזרוק? כמה פעמים זו הייתה הכרובית היפה ששוכבת לה במקרר?
אז קבלו מתכון משגע ומפתיע מכרובית. קשה להאמין שהקציצות המדהימות האלו עשויות מכרובית!
קציצות כרובית מזינות וטעימות
ציוד
- מחבת לטיגון
מרכיבים
- 1 כרובית יפה או שקית כרובית קפואה
- 1 חבילה כוסברה
- 1 בצל חתוך ומטוגן
- 1 ביצה
- 1 כוס קמח
- 2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים
לתיבול:
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף מרק עוף
- קורט פפריקה
- 2 כפות מיץ לימון
שלבי הכנה
- נשים בסיר עם מים ומעט מלח כרובית מחולקת לפרחים ולבשל כ10 דקות.
- נניח במסננת .
- נמעך גס את הכרובית.
- נוסיף את תפוחי האדמה מעוכים.
- נערבב היטב .
- נוסיף את הכוסברה, הקמח, הבצל המטוגן, ביצה, מיץ לימון, ואת שאר התבלינים.
- נערבב היטב ונניח למנוחה 15 דקות.
- נחמם שמן לא עמוק במיוחד .
- ניצור קציצות בעזרת ידיים רטובות יש לסיר השמן .
- נזהיב משניי הצדדים להוציא לנייר סופג ולהגיש.
מקור: אורה ארגוב | מוזמנים לעקוב: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב
שלום, יש אפשרות לאפות בתנור? בלי שמן? תודה, גיל
היי גיל,
כמובן! אפשר לאפות על נייר אפייה ב-180 מעלות עד שהן מזהיבות, 25 דקות עד חצי שעה. תלוי כמובן בתנור.
בהצלחה 🙂
לא יוצא אותו דבר