מתכון להכנת קציצות כרובית רכות מבפנים עם קריספיות משגעת מבחוץ.
קציצות מלאות בחלבון, טבעוניות, נטולות גלוטן וקלות להכנה.
קציצות כרובית בריאות ללא טיגון
קציצות טופו וכרובית טעימות
ציוד
- מחבת לטיגון
מרכיבים
- ½ כרובית בגודל בינוני
- 1 חבילת טופו במרקם קשה 300 גרם
- מלח קורט
- אבקת שום לפי הטעם
- אבקת קארי לפי הטעם
- צ׳ילי לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות קמח עדשים אדומות
לציפוי:
- 2 כפות שומשום
- 2 כפות קצח
- 3 כפות קמח שקדים
- 2 כפות שמרי בירה
שלבי הכנה
- לטחון את הכרובית והטופו במעבד מזון בפולסים עד למרקם גרגירי ( עדיף לטחון כל אחד מהם בנפרד שלא יהפכו לעיסה).
- להוסיף את שאר המרכיבים שמן זית, תבלינים וקמח עדשים.
- לערבב היטב את כל הכל כך עד שיהפוך לעיסה אחידה.
- בצלחת נפרדת לערבב את כל הרכיבים לציפוי.
- להכין כדורים מהעיסה ונכסה בציפוי.
- לזלף מעט שמן זית מעל כל הכדורים.
- להכניס לתנור ולאפות בחום של 180 מעלות בערך לחצי שעה או עד הזהבה.
הערות וטיפים
ניתן להוסיף גם בציפוי תבלינים כמו: פפריקה, אבקת שום, קארי וכו’
מקור: קציצות כרובית מתכון מאת: Bella Sade Healthylife
האם חייבים שמרי בירה?
היי גילה,
לא, אין חובה להשתמש בהם.
בהצלחה!