כל מי שאוהב לביבות יאהב את הקציצות שבמתכון הזה! קציצות ירק עיראקיות, עשירות בירק ובתיבול משגע! כל כך טעימות שיהיה לכם קשה להמתין בסבלנות עד גמר הטיגון! קלות מאוד להכנה, ניתן להכין גם טבעוני וגם אפויות לגרסה בריאה יותר!
קציצות ירק עיראקיות
מתכון פשוט לקציצות ירק עיראקיות עשירות וממכרות
מרכיבים
- 4 תפוחי אדמה
- 1 בטטה
- 2 קישואים
- 7-6 עלי בצל ירוקים כולל החלק הלבן
- 1 גזר מקולף
- 2 עגבניות
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 כוס פירורי לחם
- ½ כוס קמח מנופה
- ½ כוס שומשום לבן
- 5-4 ביצים
- פלפל שחור
- פפריקה
- מלח
- כורכום
- מעט מרק עוף
- שמן
שלבי הכנה
- מקלפים וומגרדים את הירקות דק־דק במגרדת.
- מעבירים את תפוחי האדמה למסננת עם מלח לספיחת הנוזלים, סוחטים ומוסיפים את שאר הרכיבים.
- מתבלים בכל התבלינים, מערבבים היטב ונותנים מנוחה כחצי שעה.
- יוצרים קציצות שטוחות בידיים רטובות ומטגנים במחבת עד השחמה.
הערות וטיפים
לגרסת טבעוני, ניתן להמיר את הביצים בכמה כפות קמח חומוס.
אפשר גם לאפות את הקציצות ב־180 מעלות במשך כחצי שעה דקות עד השחמה.
אפשר גם לאפות את הקציצות ב־180 מעלות במשך כחצי שעה דקות עד השחמה.
מקור: רותי שמש נוח
להשאיר תגובה