מתכון של קציצות ירק משגעות ופשוט נדירות בטעמן, קציצות קלות להכנה.
רק תגישו והן ייעלמו תוך שניות אז אולי תכפיל כמויות מראש. כמו חטיף, חובה להכין!
קציצות ירק משגעות
קציצות טעימות במיוחד ממכרות וקלות להכנה
ציוד
- מחבת לטיגון
- פומפייה
מרכיבים
- 7 תפוחי אדמה קטנים / 4 בינוניים
- 1 בצל
- 1 גזר גדול
- 1 קישוא
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 ביצים
- מלח קורט
- פלפל מעט
- 4 כפות פירורי לחם
שלבי הכנה
- לגרד בפומפייה דקה וקטנה 7 תפו״א קטנים (או 4 בינוניים) 1 בצל 1 גזר גדולים ו1 קישוא ונוסיף פטרוזיליה קצוצה.
- לשים במסננת לפחות לרבע שעה עד שכל הנוזלים ירדו.
- לשים בקערה את כל התערובת ונוסיף 2 ביצים מלח פלפל (לפי הטעם) וכ-4 כפות פירורי לחם (אני מוסיפה גם מעט כרכום).
- נערבב טוב עד לקבלת בלילה סמיכה ויציבה.
- לשים שמן קנולה במחבת גדולה בגובה של 1 ס”מ ולחמם.
- נכדרר לכדורים עם הידיים.
- נכניס לשמן כשהוא חם את הקציצה ונטגן 2-3 דקות מכל צד להשחמה יפה ונוציא לנייר סופג.
מקור: קציצות ירק מתכון מאת: Noa Elimelech
מציע להמליח את תערובת הירקות ואז לתת להגיר מים.
אפשר לשטוף בהמשך או להשאיר אם לא המלחנו ביותר מדי מלח.
פעולה זאת מגירה סופחת ומייבשת טוב יותר את הירקות
אתר מעולה
היי חני,
תודה רבה ואנחנו שמחים שאת נהנית מהמתכונים 🙂
הי, האם אפשר לאפות במקום לטגן?
היי בטי,
אכן כן, ב-180 או 200 מעלות, לרסס בשמן לפני.
בהצלחה!