מתכון להכנת קציצות טוניסאיות שמכונות ע"י המאמות והסבתות כפיתות.
קציצות ירק פרווה (אפשר גם עם עוף) שיבואו מושלם כתוספת לכל ארוחה.
קציצות ירק טוניסאיות עסיסיות בטירוף (פרווה!!)
קציצות ירק פרווה – כפיתות
ציוד
- מעבד מזון
- מחבת לטיגון
מרכיבים
- ½ חבילה פטרוזיליה
- ½ חבילה כוסברה
- ½ חבילה שמיר
- 2 ביצים
- 2 בצלים
- 6 שיני שום
- 2 תפוחי אדמה
- 1 כוס סולת
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כפות גדולות פפריקה
- 1 כפית ראס אל חנות
שלבי הכנה
- במעבד מזון או בסכין לקצוץ את הפטרוזיליה, הכוסברה והשמיר לחתיכות גסות ולשפוך לקערה.
- באותו מעבד מזון להכניס את השום, הבצל ותפוחי האדמה ולטחון גס ולהוסיף לקערה.
- להוסיף את התבלינים, הביצים והסולת.
- ללוש טוב את העיסה עד למרקם אחיד.
- לחמם שמן, נגלגל עיגולים, למעוך טיפה ולשים בשמן עד שהכפיתות משחימות.
הערות וטיפים
אם רוצים אפשר להוסיף חזה עוף.
מקור: קציצות ירק – קורל כהן ממו
מחליף את הסולת בקמח מצה, תמיד
וכמובן בפסח
לגמרי!
האם תפוחי אדמה יכולים להיות מבושלים או לטחון אותם לא,מבושלים?
היי דליה,
לא צריך לבשל, רק לחתוך לחתיכות קטנות ולתת למעבד המזון לקצוץ.
בהצלחה!