מתכון של קציצות ירק טוניסאיות הכי טעימות שיש והכי עסיסיות בעולם.
קציצות טוניסאיות שמכונות ע”י המאמות והסבתות כפיתות יציפו זיכרונות של טעמים מופלאים.
קציצות ירק טוניסאיות עסיסיות בטירוף (פרווה!!)
מושלם כתוספת לכל ארוחה או כארוחה בפני עצמה
ציוד
- מחבת לטיגון
מרכיבים
- ½ חבילה פטרוזיליה
- ½ חבילה כוסברה
- ½ חבילה שמיר
- 2 ביצים
- 2 בצלים
- 6 שיני שום
- 2 תפוחי אדמה
- 1 כוס סולת
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כפות גדולות פפריקה
- 1 כפית ראס אל חנות
שלבי הכנה
- במעבד מזון או בסכין לקצוץ את הפטרוזיליה, הכוסברה והשמיר לחתיכות גסות ולשפוך לקערה.
- באותו מעבד מזון לשים את השום, הבצל ותפוחי האדמה ולטחון גס ולהוסיף לקערה.
- להוסיף את התבלינים, הביצים והסולת, ללוש טוב את העיסה עד למרקם אחיד.
- לחמם שמן, לגלגל עיגולים, למעוך טיפה ולשים בשמן עד שמשחימות.
הערות וטיפים
אם רוצים אפשר להוסיף חזה עוף.
מקור: קציצות ירק – קורל כהן ממו
היי אצלנו מוסיפים דלעת מורדת ועגבינה מגורדת…
וטיפ קטן.
את הירוקים בקערה נפרדת ואת שאר הירקות בנפרד, לתת לנוזלים לצאת ואז להעביר את הירקות לירוקים ולהוסיף נוזלים לפי הצורך ככה לא צריך להוסיף הרבה סולת..
ובמידת הצורך אפשר לקצוץ לחם ולהוסיף זה יספוג את הנוזלים…
בהצלחה!
היי רבקה,
תודה רבה ששיתפת אותנו בטיפים המעולים שלך 🙂
אנחנו מבשלים תפו”א וגם מוסיפים לחם רטוב
היי עפרה,
נשמע מעולה 🙂
תודה רבה ששיתפת אותנו!
מושלםםםם❤️
היי אורלי,
נהדר 🙂
מוזמנת להראות לנו איך הקציצות יצאו בקבוצה