מתכון להכנת קציצות ירק וגבינות רכות ואפויות בתנור .
שילוב טעמים של מגוון רחב של ירק בריא וגבינות עשירות.
קציצות ירק בתנור שנחטפות
מתכון קל ומהיר לארוחה מפנקת
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה קרה
- סיר בישול
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 3 גזרים מגורדים
- 1 חופן פטרוזיליה
- ½ כוס גבינה צהובה מגורדת
- 2 כפות גבינה בולגרית מגורדת – לא חובה
- ½ כוס פירורי לחם
- 2 ביצים
- מלח קורט – אם מוסיפים גבינה בולגרית אז להוסיף פחות מלח
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 4 כפות שמן
שלבי הכנה
- לבשל עד ריכוך את התפוחי אדמה בינוניים, ומוסיפים לקערה ומועכים.
- להוסיף מעל את הגזרים המגורדים, חופן פטרוזיליה, גבינות, פירורי לחם, ביצים, מלח, פלפל שחור, ושמן.
- לערבב היטב עם ידיים רטובות.
- לעשות כדורים (פחות מכדור פינג פונג) ומתבלים עם שומשום (אם אוהבים).
- להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות בערך.
מקור: איתי אהרון
קציצות תפוחי אדמה, ולא ירק!!!