הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

קציצות ירק בתנור, עם אורז ובשילוב תרד, גזר וקישוא!

קציצות ירק בתנור

קציצות ירק בתנור עשירות בירקות בריאים ובשילוב אורז, המעניק להן בשרניות ותחושת שובע. מתכון פשוט שאפשר להכין גם בימי שגרה העמוסים. קציצות מטריפות, שמכינים בתנור ובריאות יותר מהקציצות המטוגנות. ניתן גם לטגן למי שרוצה.

קציצות ירק בתנור

קציצות ירק בתנור

הדפסה
מתכון לקציצות ירק בתנור עשירות וטעימות
של: עידית מרום

מרכיבים

  • 1 כוס אורז בסמטי מלא מבושל בטמפרטורת החדר
  • 1 קישוא גדול מגורר דק בפומפיה
  • 1 בצל מורכב דק בפומפייה
  • 1 בטטה קטנה מגוררת דק בפומפייה
  • ½ חבילה מדליוני תרד סנפרוסט מופשר סחוט 400 גרם סה"כ
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית אבקת שום/בצל יבש
  • ¼ כפית רבע כפית אגוז מוסקט
  • כוס קמח עדשים כתומות/קמח קינואה

שלבי הכנה

  • סוחטים את הירקות היטב מנוזלים, מעבירים לקערה גדולה את האורז והירקות.
  • מוסיפים ביצה, שמן זית, מלח, אבקת שום/בצל יבש, אגוז מוסקט, קמח עדשים כתומות/קמח קינואה. אם התערובת דלילה אפשר להוסיף עוד קמח עד לקבלת עיסה נוחה לעבודה.
  • מכינים קציצות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות.אופים ב־175 מעלות למשך 20 דקות, הופכים ואופים 5 דקות נוספות עד שהקציצות מזהיבות.
  • מומלץ להגיש עם מטבל יוגורט/אבוקדו.
קציצות ירק בתנור
צילום: עידית מרום


מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם