מתכון להכנת קציצות ירק טעימות לפסח.
קציצות מלאות בירק בריא ועשבי תיבול מעולים.

קציצות ירק טעימות לפסח
מתכון מפורט לקציצות טעימות
ציוד
- מחבת
מרכיבים
- 5 ביצים
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- 2 בצלים בינוניים
- 1 צרור גדול מאוד של פטרוזיליה
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית פפריקה
- 1 כף קמח / קמח מצות לפסח
שלבי הכנה
- להרתיח את תפוחי האדמה עד לריכוך, ואז מקלפים אותם ומגרדים בפומפייה.
- לקלף את הבצלים ולגרד אותם בפומפייה, וסוחטים היטב מנוזלים.
- לשטוף את הפטרוזיליה היטב ואז לקצוץ דק.
- בקערה גדולה, לערבב את הביצים עם שאר מצרכי המתכון לבלילה אחידה.
- לחמם שמן במחבת רחבה וגדולה ולצקת כף מבלילת הקציצות.
- לטגן את הקציצות כ-3 דקות מכל צד, עד להשחמה.
הערות וטיפים
שדרוגים לקציצות:
אפשר להוסיף לתערובת הירק גם קישוא מגורד ומעט גבינה בולגרית קשה מגורדת.
מומלץ מאוד להוסיף כ-200 גרם חזה עוף קצוץ דק דק.
אפשר להוסיף לתערובת הירק גם קישוא מגורד ומעט גבינה בולגרית קשה מגורדת.
מומלץ מאוד להוסיף כ-200 גרם חזה עוף קצוץ דק דק.

מקור: קציצות ירק טעימות לפסח – מני רחמים
אם זה מטוגן זה לא בריא גם אם יהיה מלא בירקות וירק. תתקנו את הכותרת לקציצות ירקות בלבד
היי תמר,
אפשר גם לאפות על נייר אפייה ב-180 מעלות לאחר ריסוס קל בשמן משני הצדדים.
בהצלחה!
האם לקלף את תפוחי האדמה לפני הבישול?
היי רבקה,
אפשר לפני הבישול או אחרי.
בהצלחה!