קציצות טונה אפויות בתנור, בריאות יותר ופחות שמנות, אך עדיין פריכות וטעימות.
הן פיתרון מהיר, קל וטעים לארוחה משביעה, וניתן להכין אותן מראש ולשמור במקרר או במקפיא לארוחות מהירות.


קציצות טונה קריספיות בתנור
מעולות לצד תוספת או סלט טרי.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- פומפייה
מרכיבים
- 2 זוקיני בינוניים
- 2 גזרים בינוניים
- 1 צרור פטרוזיליה
- 2 קופסאות טונה בשמן / מים מסוננות היטב
- 2 ביצים
- מלח קורט
- פלפל שחור מעט
- 1 כפית מרק עוף מי שאוהבת
- ¼ כוס קמח לבן / כוסמין / כוסמת ירוקה / חצי כוס שיבולת שועל דקה
שלבי הכנה
- נגרד בפומפייה 2 זוקיני בינוניים , 2 גזרים בינוניים ולקצוץ פטרוזיליה.
- נוסיף 2 קופסאות טונה בשמן/ מים מסוננות היטב, ואת הביצים.
- נתבל בקצת מלח, פלפל שחור וכפית מרק עוף (למי שאוהבת).
- נוסיף רבע כוס קמח לבן / כוסמין / איזה שבא לכן… לרוב משתמשת בכוסמין או כוסמת ירוקה.
- מי שמעדיפה ללא קמח בכלל ניתן להחליף בחצי כוס שיבולת שועל דקה.
- נערבב את כל המרכיבים היטב, להכין כדורים ולאחר מכן למעוך עם היד על המגש.
- נסדר על תבנית – אם השתמשתם בטונה עם שמן אין צורך בתרסיס שמן במידה והשתמשתם בטונה עם מים לרסס בתרסיס שמן.
- לאפות בתנור על חום של 200 מעלות עד שמשחים.

מקור: מתכון מאת: Lee Sade Deveny
להשאיר תגובה