קלות וקלילות זה שם המשחק של המתכון הנהדר הזה .
קציצות טונה אפויות בתנור בערבוב בקערה אחת, חצי שעה אפייה ו…זהו!
קציצות טונה אפויות בתנור
לארוחת צהריים או ערב קיצית וקלילה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 3 קופסאות טונה מקופסת שימורים בשמן כ 400 גרם
- 2 ביצים
- 2 בצלים
- 4 כפות פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
תוספות ושדרוגים לקציצות:
- 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף רוטב צ׳ילי מתוק
- 3 כפיות כפיות רוטב סויה
- 1 גזר לא חובה
שלבי הכנה
- לסנן את הטונה היטב מהשמן ומניחים בקערה גדולה.
- את הבצל (והגזר אם רוצים להוסיף) קולפים ומגרדים בפומפייה על הצד הגס.
- לסחוט היטב מנוזלים ומוסיפים לקערה.
- להוסיף גם ביצים, פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, רוטב צ’ילי וסויה, מלח ופלפל שחור.
- לערבב היטב את כל המצרכים, עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- לכסות את הקערה ומכניסים למקרר למשך 15 דקות.
- לרפד תבנית בנייר אפייה, מרססים ספריי שמן.
- ליצור קציצות ומניחים על התבנית, מרססים בספריי שמן גם מלמעלה
- לחמם תנור ל-180 מעלות ואופים את קציצות הטונה 30-40 דקות, תלוי בתנור.
- הקציצות מוכנות כאשר הן שחומות ויפות.
מקור: אורטל מושיקה
להשאיר תגובה