אם יש מתכון שקשה לעמוד בפניו – זה זה.
קציצות חזה עוף רכות עם טוויסט מענג של חציל קלוי, בתיבול מדויק שמסתיים בנגיעה של טחינה גולמית…
מעדן שמרגיש כאילו יצא עכשיו ממטבח של סבתא טרנדית.
קלות להכנה, מלאות טעם, ויודעות לגנוב את ההצגה בכל ארוחת צהריים.
זה מסוג המתכונים שאתה מכין פעם אחת – ומאותו רגע, הוא נכנס לפנתיאון של הקבועים.
אז קחו חציל, תדליקו את האש – ויאללה, לעבודה.


קציצות חזה עוף, חציל קלוי וטחינה
השילוש הקדוש של המטבח המזרחי – מתכון קל וטעים לקציצות עסיסיות שמריחים מרחוק. מושלם לצהריים, גם בטיגון וגם באפייה.
מרכיבים
- 700 גרם חזה עוף טחון
- 1 חציל בינוני רצוי חציל בלאדי
- 1 בצל מגורד גס בפומפייה
- 2 שיני שום כתושות
- ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- ¼ צרור כוסברה קצוצה דק
- ¼ פלפל אדום חריף קצוץ דק
- 4 כפות גדושות קמח חומוס או פירורי לחם
- 1 כף טחינה גולמית משומשום מלא או רגיל
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כפית מלח או לפי הטעם
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית בהרט לקציצות
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כמון
שלבי הכנה
- קולים את החציל – על הלהבה או בתנור בחום של 190 מעלות, עד שהחציל רך לגמרי. מצננים מעט, מקלפים, ומניחים במסננת כ־15 דקות כדי שיגיר נוזלים.
- מערבבים את הכול – מועכים את החציל הקלוי ומעבירים לקערה. מוסיפים את חזה העוף ושאר החומרים, ולשים היטב (כן, עם הידיים!) למשך 2–3 דקות. מכניסים למקרר לחצי שעה לספיגת טעמים.
- מטגנים או אופים – יוצרים קציצות בידיים משומנות, משטחים מעט, ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג. רוצים פחות שמן? אין בעיה!
- מניחים את הקציצות על נייר אפייה ואופים ב־180 מעלות כ־10–15 דקות. רק לא לייבש – תשאירו להן את העסיסיות.
הערות וטיפים
טיפ בקטנה:
אפשר להכין כמות כפולה ולשמור חלק בהקפאה – מתחממות מצוין, ויש לכם פתרון מושלם לארוחה מהירה בלי להתפשר על הטעם.בתיאבון חברים!
קציצות זה תמיד רעיון טוב, אבל כשיש בפנים גם חציל קלוי וטחינה… זה כבר סיפור אהבה.
מחכה לשמוע איך יצא לכם בתגובות 💬👇













להשאיר תגובה