קבלו מתכון של קציצות דגים עסיסיות ברוטב חריף בתנור במרינדה חריפה, טעימות ביותר וגם נראה פשוט פצצה!!
אני כבר החלטתי להכין קציצות הדגים הטעימות ועסיסיות האלו לארוחת צהריים היום, מה אתכן?
קציצות דגים עסיסיות ברוטב חריף
קבו מתכון טעים במיוחד של קציצות דגים עסיסיות ברוטב חריף בתנור במרינדה חריפה.
ציוד
- מחבת רחבה
מרכיבים
לעיסה:
- ½ קילו סלמון
- ½ קילו נסיכת הנילוס או חצי קג נסיכת הנילוס וחצי קג בקלה
- 1 ראש שום 10-12 שיניים
- 1 צרור כוסברה
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 בצל בינוני
- 1 כף פפריקה מתוקה
- פלפל שחור מעט
- מלח קורט
לרוטב:
- 6 שיני שום פרוסות
- 2 גמבה אדומה
- 5 פלפל צ׳ילי / שאטה יבש חריף
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- ½ כף כורכום
- פלפל שחור מעט
- מלח קורט
- ½ כף מרק עוף
- ½2 כוסות מים
שלבי הכנה
הכנת הדג:
- כדאי לבקש ממוכר הדגים שיטחן לכן במקום.
- במידה ואתן טוחנות בעצמכן אז כדאי להשרות כשעה עם מלח ולימון ואז לטחון.
- לטחון גם את השום, כוסברה, פטרוזיליה ובצל.
- לטבל את העיסה בכף פפריקה מתוקה, פלפל שחור ומלח.
הכנת הסיר:
- לטגן במעט שמן את שיני השום פרוסות.
- לחתוך רצועות מ – 2 הגמבה אדומה ונוסיף,
- להמשיך לטגן עוד 2 דקות וננמיך את האש.
- להוסיף פלפל צ׳ילי או שאטה יבש חריף.
- נתבל בפפריקה מתוקה, כורכום, פלפל שחור, מלח, ובאבקת מרק עוף.
- להוסיף מים ונערבב את הכל יחד.
- להגביר את האש ונכין את הקציצות, (אני אוהבת אותן שטוחות מעט).
- לקצוץ המון כוסברה ונוסיף לסיר.
- לבשל עם מכסה סגור כ – 20 דקות ואז להוריד את המכסה ולהנמיך מעט את הלהבה עד שהרוטב מסמיך.
מקור: Livnat Elkayam
קציצות מעולות! אין עליך!
היי שרית,
שמחים מאוד שנהנית מהקציצות ותודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון 🙂
מוזמנת לשתף תמונות בקבוצת הפייסבוק שלנו!