קבלו מתכון של מנה נוסטלגית שתזכיר לכם את הילדות. קציצות דגים מטוגנות וטעימות כמו שהכינו לבית ספר.
מתכון קל ופשוט שרק מוכיח שדגים לא חייבים להיות חומר גלם יקר או מפחיד, מומלץ להכין לילדים שמחסלים את זה בדקות!
קציצות דגים נוסטלגיה קלות
קבלו מתכון של מנה נוסטלגית שתזכיר לכם את הילדות. קציצות דגים מטוגנות וטעימות.
מרכיבים
- 1 קילו דג מרלוזה
- 1 קילו דג נסיכת הנילוס
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 צרור כוסברה
- שיני שום מראש שלם
- 2 תפוחי אדמה לטחון
- 2 בצלים
- 3 ביצים
- 1 כוס פירורי לחם
- מלח קורט
- פלפל שחור לפי הטעם
- אבקת מרק עוף לפי הטעם
- כמון לפי הטעם
שלבי הכנה
- נשטוף את הדגים ומשרים במים ולימון למשך חצי שעה ואז נשטוף ולסנן ולסחוט.
- את כל הירק נטחן במכונת בשר ונסחט היטב.
- את הדג נטחן במכונת בשר ונסחט טוב.
- נערבב את הירק והדג.
- נוסיף תבלינים, ביצים ופירורי לחם ונערבב היטב.
- נשים במקרר חצי שעה.
- אחרי זאת לטגן בשמן חצי עמוק.
- יוצא כמות יחסית גדולה, לכן אפשרי להקפיא חלק מהעיסה או לבשל עם רוטב.
מקור: נאוה מלכה
להשאיר תגובה