מתכון מנצח של קציצות דגים מרוקאיות של סבתא יש רק אחד. והוא טעים, מושלם, רך ומנחם.
קציצות דגים מרוקאיות טעימות היישר מהמטבח של סבתא שנוצר אחרי עשרות גרסאות.
קציצות דגים חריפות מבית סבתא
מנה מופלאה של קציצות דגים רכות ונימוחות
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לקציצות הדגים:
- 1 קילו דג מרלוזה ניתן להשתמש בסוגי דגים שבשרם לבן כמו מוסר דניס, לוקוס, פרידה
- מיץ לימון סחוט טרי להשריית הדגים
- 1 תפוח אדמה אדום בינוני ללא הקליפה
- 1 בצל בינוני
- 4-5 שיני שום
- ½ כפית קליפת לימון מגורר
- ½ צרור כוסברה
- ¼ צרור פטרוזיליה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור
- 1 כפית שטוחה כמון טחון
- 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה בשמן ניתן גם פפריקה מתוקה רגילה
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית מוסקט טחון
- ½ כוס פירורי לחם או ½ כוס פירורי לחם ללא גלוטן לרגישים
- 2 ביצים
לרוטב:
- 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות
- 2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לרצועות
- 2 פלפל מתוק יבש שלמים
- 2 פלפל ירוק חריף פרוסים לחצי
- 2 ראשי שום קלופים ושלמים
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים ניתן להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים
- ½3 כוסות מים רותחים
- 2 כפות גדושות אבקת מרק עוף פרווה אפשר להחליף בכף מלח
- 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן או רגילה
- 1 כף כמון
- 1 כפית שום גבישי
- 1 כפית כורכום
- ½ כפית פפריקה חריפה
- ½ כפית מלח
- ½ כוס שמן
- ¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 1 צרור גדול כוסברה קצוץ
שלבי הכנה
- ננקה את נתחי הדג (נתחים טריים וקפואים ללא תוספת קרח).
- נמזוג מעליהם מיץ לימון סחוט טרי ונרה כחצי שעה, לאחר חצי שעה נסחט היטב היטב מהנוזלים.
- נכניס למעבד מזון ונטחן בפולסים קצרים עם תפוח האדמה, הבצל, שיני השום, הכוסברה והפטרוזיליה.
- נוסיף את התבלינים, פירורי הלחם הביצים ונערבב היטב לתערובת אחידה.
- נכניס למקרר לחצי שעה, שעה לפחות.
- נקורץ לקציצות בידיינפזר את שאר הכוסברה מעל הדגים 5 דקות לפני שמכבים את האש ומגישים לצד חלה.ם משומנות (בערך 20 קציצות), נניח על תבנית משומנת מעט.
להכנת הרוטב:
- בסיר רחב מאוד עם מכסה (סיר סוטאז’) נפזר את הירקות וחצי מחבילת הכוסברה הקצוצה.
- נערבב היטב בקערה קטנה את המים הרותחים עם התבלינים, השמן ומיץ הלימון.
- נוסיף מעל הירקות והכוסברה, מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית נמוכה ומבשלים 15-20 דקות עד להסמכה .
- נוסיף את קציצות הדגים זו אחר זו לרוטב המבעבע.
- נטלטל את הסיר בעדינות ימינה ושמאלה או בתנועות מעגליות כדי שהקציצות יתכסו ברוטב באופן שווה.
- נביא לרתיחה שוב, נוריד ללהבה נמוכה, נכסה את הסיר ונבשל 15-20 דקות נוספות.
מקור: סבתא לאה
להשאיר תגובה