הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

קציצות דגים חריפות מבית סבתא

מתכון קציצות דגים

מתכון מנצח של קציצות דגים מרוקאיות של סבתא יש רק אחד.

קציצות דגים רכות ונימוחות טבולות ברוטב מרוקאי אדום, חריף, עשיר וטעים.

מתכון קציצות דגים

קציצות דגים חריפות מבית סבתא

הדפסה
מנה מופלאה של קציצות דגים רכות ונימוחות
של: סבתא לאה

ציוד

  • סיר רחב

מרכיבים

לקציצות הדגים:

  • 1 קילו דג מרלוזה שקית שלמה. ניתן להשתמש בסוגי דגים שבשרם לבן כמו מוסר, דניס, לוקוס, פרידה
  • מיץ לימון סחוט טרי להשריית הדגים
  • 1 תפוח אדמה אדום בינוני ללא הקליפה
  • 1 בצל בינוני
  • 4-5 שיני שום
  • ½ כפית קליפת לימון מגורר
  • ½ צרור כוסברה
  • ¼ צרור פטרוזיליה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה כמון טחון
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה בשמן ניתן גם פפריקה מתוקה רגילה
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית מוסקט טחון
  • ½ כוס פירורי לחם או ½ כוס פירורי לחם ללא גלוטן לרגישים
  • 2 ביצים

לרוטב:

  • 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות
  • 2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לרצועות
  • 2 פלפל מתוק יבש שלמים
  • 2 פלפל ירוק חריף פרוסים לחצי
  • 2 ראשי שום קלופים ושלמים
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים ניתן להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים
  • ½3 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות גדושות אבקת מרק עוף פרווה אפשר להחליף בכף מלח
  • 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן או רגילה
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כפית פפריקה חריפה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כוס שמן
  • ¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • צרור גדול כוסברה קצוץ

שלבי הכנה

  • ננקה את נתחי הדג (נתחים טריים וקפואים ללא תוספת קרח).
  • ניצק מעליהם מיץ לימון סחוט טרי ומשהים כחצי שעה, לאחר חצי שעה נסחט היטב היטב מהנוזלים.
  • נכניס למעבד מזון ונטחן בפולסים קצרים עם תפוח האדמה, הבצל, שיני השום, הכוסברה והפטרוזיליה.
  • נוסיף את התבלינים, פירורי הלחם הביצים ונערבב היטב לתערובת אחידה.
  • נכניס למקרר לחצי שעה, שעה לפחות.
  • ניצור קציצות בידיים משומנות (בערך 20 קציצות), נניח על תבנית משומנת מעט.

להכנת הרוטב:

  • בסיר רחב מאוד עם מכסה (סיר סוטאז') נפזר את הירקות וחצי מחבילת הכוסברה הקצוצה.
  • נערבב היטב בקערה קטנה את המים הרותחים עם התבלינים, השמן ומיץ הלימון.
  • נוסיף מעל הירקות והכוסברה, נביא לרתיחה, נוריד ללהבה בינונית נמוכה ונבשל 15-20 דקות עד להסמכה .
  • נוסיף את קציצות הדגים זו אחר זו לרוטב המבעבע.
  • נטלטל את הסיר בעדינות ימינה ושמאלה או בתנועות מעגליות כדי שהקציצות יתכסו ברוטב באופן שווה.
  • נביא לרתיחה שוב, נוריד ללהבה נמוכה, נכסה את הסיר ונבשל 15-20 דקות נוספות.
  • נפזר את שאר הכוסברה מעל הדגים 5 דקות לפני שנכבה את האש ומגישים לצד חלה.
מתכון קציצות דגים
צילום: סבתא לאה

מקור: סבתא לאה