הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

קציצות בשר עסיסיות ברוטב משגע

מתכון קציצות בשר

מתכון ש לקציצות בשר עסיסיות, ברוטב צהוב ועם תפוחי אדמה. ארוחה מלאה, עשירה וטעימה.

קציצות בשר ברוטב טעימות ממש, שמכינים בקלות רבה ובסיר אחד עם תפוחי אדמה ורוטב עשיר במיוחד!

מתכון קציצות בשר

קציצות בשר עסיסיות ברוטב משגע

הדפסה
קציצות בשר ברוטב טעימות ממש, שמכינים בקלות רבה ובסיר אחד עם תפוחי אדמה!
של: מלי מאירוב

ציוד

  • מחבת רחבה

מרכיבים

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 צרור פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
  • 1 תפוח אדמה מגורד
  • 2 כפות פרורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית פפריקה חריפה
  • ½ כוס שמן
  • 4 תפוחי אדמה
  • מלח קורט
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 שיני שום פרוס
  • ½1 כפיות כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית פפריקה חריפה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כמון

שלבי הכנה

  • להכניס לתוך קערה גדולה את כל החומרים לתערובת הבשר לפי הסדר הרשום למעלה.
  • נלוש במשך 3 דקות, לאחר מכן מכניסים למקרר.
  • בסיר רחב, נוסיף חצי כוס שמן עם 4 תפוחי אדמה שחתוכים למרובעים.
  • נטגן משני הצדדים רק עד שיזהיבו. נפזר עליהם מלח ולהניח על נייר סופג.
  • נוציא מהמקרר את תערובת הבשר, נכין כדורי קציצות.
  • נשטח ונטגן באותו סיר דקה מכל אחד מהצדדים עד קבלת צבע ונניח בצד.
  • באותו הסיר, נטגן שני בצלים קצוצים, להוסיף 2 שיני שום פרוס לטגן רק דקה שלא יישרף.
  • לאחר מכן נוסיף פפריקה כורכום, פפריקה מתוקה, מלח, פפריקה חריפה, פלפל שחור, וכמון. נערבב לפתיחת טעמים.
  • נניח את הקציצות ומעל את תפוחי האדמה בצורה יפה ומסודרת.
  • נוסיף מים רותחים עד לגובה הקציצות. לבשל על אש נמוכה במשך כחצי שעה.
  • נפזר פטרוזיליה קצוצה או כוסברה או סלרי.
  • נבשל במשך עוד 10 דקות, נבדוק שתפוחי האדמה התרככו.
מתכון קציצות בשר
צילום: שרית יצחקי

מקורהמתכונים של מלי מאירוב

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב