מתכון של קציצות בשר עם אפונה מבושלות ברוטב אדום לא יכולות אף פעם לאכזב, אבל אם רוצים ליהנות ממנה מנחמת ועוד יותר מושלמת.
ברוטב אדום משגע, תיבול גמבות ושום ריחני וגרגירי אפונה בשרניים – תקבלו מנת קציצות בקר הורסת שתתאים לכל ארוחה.
קציצות בשר עם אפונה עם סוד
ציוד
- מחבת רחבה
מרכיבים
- שמן זית
- 2 גמבות חתוכות לרצועות
- 10 שיני שום שלמות
- כף פפריקה אדומה
- ½ קילו בשר טחון
- 1 בצל חתוך קטן
- ביצה
- 1 חופן שמיר
- 2 פרוסות לחם רטוב וסחוט
- ½ כוס סולת
- ½ כוס מים חמים
- פפריקה לפי הטעם
- פלפל שחור מעט
- אגוז מוסקט מעט
- קינמון מעט
- מלח קורט
- 1 כף רסק עגבניות
- 3 כוסות מים חמים
- אפונה
שלבי הכנה
- לטגן את הגמבות חתוך לרצועות והשום עם כף גדושה פפריקה.
- לקחת את הבשר הטחון ולהוסיף את הבצל החתוך, ביצה, שמיר, פרוסות לחם סחוט, וחצי כוס סולת עם חצי כוס מים חמים.
- לתבל בשאר התבלינים, נערבב היטב ונכניס למקרר לחצי שעה.
- להוסיף לגמבות כף גדושה רסק עגבניות ו-3 כוסות מים חמים, נוציא את הבשר.
- לעשות קציצות עגולות ונכניס לסיר שהרוטב כבר רותח.
- להוסיף אפונה ולבשל כ-40 דקות על אש נמוכה.
מקור: אבי שריד
אם כבר מבטיחים סוד, רצוי לציין מה הסוד.
אגב, רשום אחד וחצי כוס סולת – ?
מה התפקיד של הסולת בקציצות? האם הוא מרכך את הקציצות? כי יש גם שתי פרוסות לחם. …
היי,
לא מוכרחים להוסיף את הסולת, היא כן קצת מרככת וסופחת וגם מוסיפה טעם, אבל ממש אין חובה להוסיף.
בהצלחה 🙂
סולת משמין ואין צורך,קחו ממש מעט פרורי לחם בחצי כוס מים עד ספיגה והוסיפו לקציצות במקום הלחם והסולת.קינמון משתלט על הטעם ולא טעים לעדות המזרח
היי רונית,
אין הבדל בין סולת לפירורי לחם מבחינת הערכים התזונתיים. לגבי הקינמון, זה עניין של טעם.
שווה לנסות את המתכון 🙂
האמירה שהקינמון לא טעים לעדות המזרח, הינה, אמירה כוללנית ואינה מדוייקת. לקינמון יש יתרונות רבים ואחד החשובים שבהם הוא ויסות עליית רמות הסוכר בדם.
במתכון כתוב 1 וחצי כוסות סולת ובהכנה משמתמשים רק בחצי כוס בקציצות. מה עם הכוס שנותרה?
היי איריס,
תודה רבה ששמת לב לטעות, הכוונה לחצי כוס סולת.
בהצלחה 🙂
אני תמיד שמה סולת בקציצות במקום פירורי לחם
הכי טעים בעולם
היי דורית,
מעולה!! תודה רבה שכתבת לנו 🙂