מתכון של קציצות בשר עם פטריות ואטריות אורז – ארוחה מושלמת ועשירה בסיר אחד, בדיוק בשבילכם כדי ליהנות מהזמן הפנוי של יום שישי!
יום שישי זה יום קצר בתחושה ולפעמים באמת מתחשק לי לבלות את יום שישי קצת אחרת ולא במטבח. אז בימים כאלה אני מכינה תפריט עשיר, שההכנה שלו מהירה וקצרה.
קציצות בשר מנצחות עם פטריות
ציוד
- סיר רחב
מרכיבים
- 1 חבילה אטריות אורז רחבות / אטריות רגילות / פסטה 400 גרם
- פטרוזיליה לפי הטעם
לקציצות:
- ½ קילו בקר טחון אפשר עוף מי שרוצה
- 1 בצל קטן קצוץ לא מגורד
- 1 חופן פטרוזליה ועלי כרפס קצוצים
- 2 כפות פירורי לחם רגילים לא מוזהבים
- 2 כפות סודה מוגזת מבקבוק לא אבקה
- 1 כף שמן
- 1 ביצה
- מלח קורט
- ¼ כפית פלפל שחור טחון דק
- 1 כפית ראס אל חנות או תבלין לקציצות שיש לכם
לרוטב:
- ¼ כוס שמן
- 1 בצל קצוץ
- 1 שן שום כתושה
- ½ כפית כורכום
- 1 סלסלת פטריות חתוכות 250 גרם
- 2 כפות רוטב סויה/טריאקי
- ½1 כוסות מים רותחים
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שלבי הכנה
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצה – מניחים במקרר לרבע שעה קירור.
- את הקציצות מטגנים ברבע כוס שמן במחבת, דקה מכל צד ומניחים בצד.
- נעבור לרוטב, בסיר רחב נטגן ברבע כוס שמן בצל קצוץ עד להזהבה.
- מוסיפים שן שום כתושה, חצי כפית כורכום ומערבבים.
- מוסיפים סלסלת פטריות חתוכות, 2 כפות רוטב סויה או טריאקי ומערבבים.
- מוסיפים כוס וחצי מים רותחים מהול בכפית אבקת מרק עוף, פלפל שחור גרוס.
- מניחים את הקציצות המטוגנות ברוטב מעל הפטריות ולערבב בעדינות, מבשלים על להבה נמוכה 20 דקות.
- בינתיים מרתיחים סיר עם מים מעט שמן ומלח.
- ומרתיחים חצי חבילת אטריות אורז רחבות או ניתן להמיר לפסטה או אטריות רגילות – מסננים מהמים.
- מוסיפים אותם לסיר הקציצות, מטמיעים אותם ברוטב בעדינות.
- מבשלים לעוד 5 דקות ללא מכסה, מפזרים פטרוזיליה יבשה ומכבים.
מקור: אילנית בניזרי לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם גם בדף שלה: מולטי קיצ’ן אילנית בניזרי | ובאינסטגרם: @Ilanit_benizri
להשאיר תגובה