מתכון להכנת קציצות בשר מטוגנות על מצע חציל קלוי וטחינה עשירה מעל!
קציצות מטוגנות משגעות, עסיסיות ורכות, שמכינים בקלות!
קציצות בשר ממולאות בטחינה על חציל קלוי
מתכון קל ומהיר לארוחת ברמה!
ציוד
- מגש קוביות קרח או תבנית סיליקון עם שקעים קטנים
- מחבת פסים
מרכיבים
- 1 קילו בשר טחון
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 3 כפות פירורי לחם
- 4 שיני שום או אבקת שום
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף שטוחה תבלין לקציצות
- 1 כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט שמן לטיגון הקציצות
למילוי:
- טחינה
להגשה:
- 1 חציל שלם
- ½ לימון
- פלפל שחור גרוס
- 2 שיני שום
- מלח
- שמן זית
שלבי הכנה
- נמזוג את הטחינה לתוך מגש של קוביות קרח קטנות או תבנית סיליקון עם שקעים קטנים ונכניס להקפאה.
- בכף היד להניח מעט מתערובת הבשר, ובמרכז להניח קוביית טחינה קפואה.
- לסגור את הקבב עם כמות נוספת של בשר ואז להדק לקציצה עגולה ויפה.
- לחמם מחבת פסים עם מעט שמן, ולטגן את הקציצות משני הצדדים.
- בזמן ההגשה – נצלה חציל שלם על האש או בתנור.
- בצלוחית קטנה נערבב חצי לימון, פלפל שחור גרוס, 2 שיני שום, מלח ושמן זית, ואז נמזוג מעל לחציל.
- להניח את הקציצות על החציל ולזלף סלט טחינה.
- לפזר מעל כוסברה קצוצה או פטרוזיליה.
מקור: קציצות בשר ממולאות – נועם זיגדון
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון
איזה סוג בשר טחון צריך ??? זה הכי חשוב!! כדי שייצא שומני ועסיסי כמו במסעדות…
היי יעלי,
לא משנה איזה, רק שיהיה ביחס של 80-20. אפשר גם עם יותר אחוזי שומן למי שאוהב, אבל לא מומלץ פחות.
את יכולה לעשות מבקר בלבד, בקר ושומן כבש, כבש, עגל עם שומן כבש, עגל לבד וכל קומבינציה שאת אוהבת.
בהצלחה!
למילוי הקציצות …טחינה גולמית או סלט טחינה?