הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

קציצות בשר על מצע חציל קלוי וטחינה

מתכון קציצות בשר

מתכון להכנת קציצות בשר מטוגנות על מצע חציל קלוי וטחינה עשירה מעל!

קציצות מטוגנות משגעות, עסיסיות ורכות, שמכינים בקלות!

מתכון קציצות בשר
צילום: נועם זיגדון
מתכון קציצות בשר

קציצות בשר ממולאות בטחינה על חציל קלוי

הדפסה
מתכון קל ומהיר לארוחת ברמה!
של: נועם זיגדון

ציוד

  • מגש קוביות קרח או תבנית סיליקון עם שקעים קטנים
  • מחבת פסים

מרכיבים

  • 1 קילו בשר טחון
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 4 שיני שום או אבקת שום
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף שטוחה תבלין לקציצות
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט שמן לטיגון הקציצות

למילוי:

  • טחינה

להגשה:

  • 1 חציל שלם
  • ½ לימון
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום
  • מלח
  • שמן זית

שלבי הכנה

  • נמזוג את הטחינה לתוך מגש של קוביות קרח קטנות או תבנית סיליקון עם שקעים קטנים ונכניס להקפאה.
  • בכף היד להניח מעט מתערובת הבשר, ובמרכז להניח קוביית טחינה קפואה.
  • לסגור את הקבב עם כמות נוספת של בשר ואז להדק לקציצה עגולה ויפה.
  • לחמם מחבת פסים עם מעט שמן, ולטגן את הקציצות משני הצדדים.
  • בזמן ההגשה – נצלה חציל שלם על האש או בתנור.
  • בצלוחית קטנה נערבב חצי לימון, פלפל שחור גרוס, 2 שיני שום, מלח ושמן זית, ואז נמזוג מעל לחציל.
  • להניח את הקציצות על החציל ולזלף סלט טחינה.
  • לפזר מעל כוסברה קצוצה או פטרוזיליה.
מתכון קציצות בשר
צילום: נועם זיגדון

מקור: קציצות בשר ממולאות – נועם זיגדון

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון