מתכון של בקר ברוטב מושלם מנה חמה וטעימה, מהממת ומנחמת, משביעה ומזינה.
קציצות בשר ברוטב עגבניות סמיך ועשיר ופסטה רכה שמשלימה לארוחה מושלמת.
קציצות בשר ברוטב עגבניות ופסטה בסיר אחד
מנה טעימה בסיר אחד לפינוק של כל המשפחה
ציוד
- סיר רחב
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לקציצות:
- ½ קילו בשר בקר טחון
- 2 פרוסות לחם לבן בלי הקשה
- 2 בצלים גדולים
- 1 חופן פטרוזיליה
- 1 כף בהרט לקובה
- ½ כפית פלפל אנגלי
- מלח קורט
לרוטב:
- 1 בצל
- 4 שיני שום חתוכות קטן
- 4 עגבניות חתוכות קטן
- 1 כף סוכר
- 1 כף רסק עגבניות מרוכז
- מלח קורט
- ½1 כוסות מים חמים
- 1 חבילת פסטה 400 גרם
שלבי הכנה
- להרטיב ולסחוט את פרוסות הלחם.
- לטחון 2 בצלים עם חופן פטרוזיליה בסלייסר ונסחט מנוזלים.
- לערבב עם הבשר ועם כף בהרט, פלפל אנגלי ומלח.
- ליצור קציצות במגש ולהכניס למקרר לחצי שעה. לטגן את הקציצות.
להכנת הרוטב:
- לטגן בצל ולהוסיף שיני שום, עגבניות, סוכר, רסק עגבניות ומלח, ולהוסיף מים חמים.
- להכניס את הקציצות ולהוסיף את הפסטה ולבשל על אש קטנה 12 דקות.
מקור: אבי שריד
להשאיר תגובה