מתכון לקציצות בקר ברוטב עשיר וטעים, מושלם לארוחת צהריים משפחתית.
קציצות בקר ברוטב עסיסיות וטעימות להפליא – פשוט ללקק את האצבעות.


קציצות בקר עסיסיות ברוטב עשיר
ארוחה צהריים שתעשה את היום לכל המשפחה
ציוד
- סיר
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לקציצות:
- ¼ כפית ראס אל חנות
- ⅓ כפית כורכום
- 1 בצל
- ½ כוס פיטריזליה
- 2 כפות פירורי לחם
- ½ קילו בשר טחון
- 1 ביצה
- ¼ כוס מי סודה מוגזים
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית כמון
- 2 כפות שמן
לרוטב:
- 4 שיני שום שום
- 4 כפות שמן
- 2 כוסות מים
- ½ כוס פיטריזליה
- 1 כף פפריקה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית אגוז מוסקט מגורד
- 1 כפית מרק עוף
- 1 כפית כמון
שלבי הכנה
- נטחן ½ קילו בשר עם פטרוזיליה ובצל.
- נוסיף פירורי לחם, את הביצה,מי הסודה מוגזת, פלפל שחור גרוס, מלח, מעט כרכום ותבלין לקציצות ראס דלחנות, כמון ואת שתי כפות השמן.
- ללוש בעדינות רבה וכמה שיותר מהר עד לאיחוד ואז לתת מנוחה 10 דקות.
לרוטב:
- נטגן את שיני שום עם 4 כפות שמן ולערבב.
- נוסיף חצי כוס פטרוזליה לערבב ולהוסיף 2 כוסות מים שרותחים.
- נתבל כף פפריקה, כרכום, מלח, לגרד אגוז מוסקט, כפית מרק עוף, כפית כמון.
- ניצור קציצות בעזרת ידיים רטובות.
- נוריד להבה ולהמשיך לבשל עד גמר הנוזלים להשאיר קצת רוטב.

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בעמוד שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב
להשאיר תגובה