קבלו מתכון מנצח של קציצות בקר ברוטב עסיסיות וטעימות להפליא – פשוט ללקק את האצבעות.
ארוחה צהריים מזינה וטעימה שתעשה את היום לכל המשפחה. מומלץ בחום.
קציצות בקר ברוטב
ציוד
- סיר רחב
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לקציצות:
- ¼ כפית ראס אל חנות
- ⅓ כפית כורכום
- 1 בצל
- ½ כוס פיטריזליה
- 2 כפות פירורי לחם
- ½ קילו בשר טחון
- 1 ביצה
- ¼ כוס מי סודה מוגזים
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית כמון
- 2 כפות שמן
לרוטב:
- 4 שיני שום שום
- 4 כפות שמן
- 2 כוסות מים
- ½ כוס פיטריזליה
- 1 כף פפריקה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית אגוז מוסקט מגורד
- 1 כפית מרק עוף
- 1 כפית כמון
שלבי הכנה
- לטחון 1/2 קילו בשר עם פטרוזיליה ובצל.
- להוסיף פירורי לחם, את הביצה, מי הסודה מוגזת, פלפל שחור גרוס, מלח, מעט כרכום ותבלין לקציצות ראס דלחנות, כמון ואת שתי כפות השמן.
- נלוש בעדינות רבה וכמה שיותר מהר עד לאיחוד ואז ניתן מנוחה 10 דקות.
לרוטב:
- לטגן את שיני שום עם 4 כפות שמן ולערבב.
- להוסיף חצי כוס פטרוזיליה נערבב ונוסיף 2 כוסות מים שרותחים.
- לתבל כף פפריקה, כרכום, מלח, לגרד אגוז מוסקט, כפית מרק עוף, כפית כמון.
- ליצור קציצות בעזרת ידיים רטובות.
- להוריד להבה ולהמשיך לבשל עד גמר הנוזלים להשאיר קצת רוטב.
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בעמוד שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב
הסוף לא ברור, האם לטגן קמיצות ולשים ברוטב, האם להכניס אותם ללא טיגון?
היי אידה,
נכון, להכניס את הקציצות לסיר ללא טיגון. אם את רוצה לטגן לפני, אז תוכלי לעשות את זה תוך כדי שאת מכינה בסיר את הרוטב.
בהצלחה 🙂
קציצות**
אז מה הייחוד?
היי ליאור,
מדובר באחד המתכונים הכי פופולריים ואהובים בכל הזמנים באתר שלנו, ממליצים לנסות (וכמובן שאפשר לשחק עם כמויות התבלינים לפי טעם אישי)!! 🙂