הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

קציצות בסטיל טריפוליטאיות של סבתא

מתכון קציצות טריפוליטאיות

מוזמנים להכיר את הקציצות הטריפוליטאיות הכי משגעות שיש שישדרגו לכם את היום בטעמים נוסטלגיים!

קבלו מתכון לקציצות בסטייל טעימות ומושלמות של סבתא, מורכבות ממעטפת פירה רכה וטעימה במילוי בשר עסיסי ומתובל.

מתכון קציצות טריפוליטאיות

קציצות בסטיל טריפוליטאיות של סבתא

הדפסה
קציצות טריפוליטאיות הכי משגעות שיש שישדרגו לכם את היום בטעמים נוסטלגיים!
של: רחל עטיה

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • מחבת לטיגון

מרכיבים

  • 5-6 תפוחי אדמה שלמים עם הקליפה
  • מלח קורט
  • פלפל שחור מעט
  • מרק עוף לפי הטעם
  • בהרט לפי הטעם
  • קינמון טיפה
  • 1 בצל קצוץ
  • 300 גרם בשר טחון
  • פטרוזיליה מעט – קצוצה
  • 1 ביצה קשה מגורדת – לא חובה

לטבילה:

  • קמח
  • ½ כוס מים
  • 2 ביצים
  • 1 כפית חרדל (לא חובה)

שלבי הכנה

  • נרתיח את התפוחי אדמה שלמים עם הקליפה עד לריכוך.
  • לאחר מכן נצנן ונקלף ונמעך לפירה.
  • נתבל במלח ומעט מרק עוף ומעט פלפל שחור.
  • במחבת נפרדת נטגן בצל אחד קצוץ דק דק עד להשחמה.
  • נוסיף כ-300 גרם בשר טחון ונמשיך לטגן את הבשר טוב טוב.
  • נוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה ומתבלים במלח, מרק עוף, בהרט, פלפל שחור וטיפה קינמון. אפשר גם להוסיף ביצה קשה מגורדת למי שאוהב.
  • נצנן את תערובת הבשר וניקח חופן מהפירה, נשטח על כף יד שמאל ונשים ממילוי הבשר על הפירה.
  • נסגור טוב טוב את הפירה אחרת הקציצה תתפרק בטיגון.
  • נסגור ונניח על קערת קמח. נקמח את כל הקציצות (לקמח טוב טוב לאטום את כל הקציצה) ונטבול בבלילה מחצי כוס מים ו-2 ביצים נטרוף יחד.
  • נטבול את כל הקציצות בבלילת הביצים והמים ונטגן מכל הצדדים על אש בינונית.
  • אפשר להוסיף כפית חרדל בבלילת הביצים אבל לא חובה.
  • נוציא מהמחבת ונניח על נייר סופג.

הערות וטיפים

חשוב מאוד שכל החומרים יהיו בטמפרטורת החדר. מגישים עם לימון.
מתכון קציצות טריפוליטאיות
צילום: רחל עטיה

מקור: קציצות בסטיל – רחל עטיה