מוזמנים להכיר את הקציצות הטריפוליטאיות הכי משגעות שיש שישדרגו לכם את היום בטעמים נוסטלגיים!
קבלו מתכון לקציצות בסטייל טעימות ומושלמות של סבתא, מורכבות ממעטפת פירה רכה וטעימה במילוי בשר עסיסי ומתובל.
קציצות בסטיל טריפוליטאיות של סבתא
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- מחבת לטיגון
מרכיבים
- 5-6 תפוחי אדמה שלמים עם הקליפה
- מלח קורט
- פלפל שחור מעט
- מרק עוף לפי הטעם
- בהרט לפי הטעם
- קינמון טיפה
- 1 בצל קצוץ
- 300 גרם בשר טחון
- פטרוזיליה מעט – קצוצה
- 1 ביצה קשה מגורדת – לא חובה
לטבילה:
- קמח
- ½ כוס מים
- 2 ביצים
- 1 כפית חרדל (לא חובה)
שלבי הכנה
- נרתיח את התפוחי אדמה שלמים עם הקליפה עד לריכוך.
- לאחר מכן נצנן ונקלף ונמעך לפירה.
- נתבל במלח ומעט מרק עוף ומעט פלפל שחור.
- במחבת נפרדת נטגן בצל אחד קצוץ דק דק עד להשחמה.
- נוסיף כ-300 גרם בשר טחון ונמשיך לטגן את הבשר טוב טוב.
- נוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה ומתבלים במלח, מרק עוף, בהרט, פלפל שחור וטיפה קינמון. אפשר גם להוסיף ביצה קשה מגורדת למי שאוהב.
- נצנן את תערובת הבשר וניקח חופן מהפירה, נשטח על כף יד שמאל ונשים ממילוי הבשר על הפירה.
- נסגור טוב טוב את הפירה אחרת הקציצה תתפרק בטיגון.
- נסגור ונניח על קערת קמח. נקמח את כל הקציצות (לקמח טוב טוב לאטום את כל הקציצה) ונטבול בבלילה מחצי כוס מים ו-2 ביצים נטרוף יחד.
- נטבול את כל הקציצות בבלילת הביצים והמים ונטגן מכל הצדדים על אש בינונית.
- אפשר להוסיף כפית חרדל בבלילת הביצים אבל לא חובה.
- נוציא מהמחבת ונניח על נייר סופג.
הערות וטיפים
מקור: קציצות בסטיל – רחל עטיה
לא ככה מכינים בסטיל אמיתי טריפוליטאי.צריך.לבשל את הבשר עם כל המרכיבים על אש קטנה ולקראת הסוף ממש לפתוח ביצה לתוך הסיר עם הבשר.לבחוש היטב 2 דקות ולכבות את הגז
היי גאולה,
תודה רבה ששיתפת אותנו בניסיון שלך!
מזמינים אותך גם להעלות תמונות של הבסטיל שלך בקבוצה 🙂
כלכך רוצה לדעת להכין בסטיל אמיתי!!! כל המתכונים שקיבלתי עד היום היו לא רעים אבל זה לא היה הבסטיל האמיתי מהבית,..מאד מאד אודה לך אם תוכלי לתת לי את המתכון שלך לבסטיל ואולי אזכה לטעום שוב את הטעם האמיתי הביתי והכלכך אהוב עלי! הרבה תודה,עילי.