קציצות בטטה טעימות שלא תצליחו להפסיק להכין!
קציצות נדירות בקריספיות מטריפה מבחוץ עם רכות מושלמת מבפנים.
קציצות בטטה וקינואה ללא גלוטן
שילוב טעמים מרשים במיוחד.
ציוד
- מחבת לטיגון / תבנית אפייה
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 3 בטטות
- 2 כוסות קינואה לבנה ואדומה
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- 1 ביצה
- 1 בצל קצוץ
- ½ כוס קמח חומוס
- ½ כוס שיבולת שועל ללא גלוטן
- מלח קורט
- פלפל שחור מעט
- כמון מעט
שלבי הכנה
- להרתיח 3 בטטות קלופות וחתוכות לרבעים בסיר עם מים וטיפה מלח עד שמתרכך.
- לסנן מכל הנוזלים ולמעוך בעזרת מזלג.
- בסיר נוסף להרתיח 2 כוסות קינואה לבנה ואדומה עם מים עד כיסוי עד שכל המים מצטמצמים.
- בקערה לערבב את הבטטה המעוכה והקינואה, צרור פטרוזיליה קצוצה, צרור כוסברה קצוצה, ביצה, בצל קצוץ, חצי כוס קמח חומוס, חצי כוס שיבולת שועל ללא גלוטן, מעט מלח, פלפל שחור, וטיפונת כמון.
- לטגן במחבת רחבה משני הצדדים עד להשחמה.
הערות וטיפים
יש אפשרות גם לאפות. יוצא אליפות!
מקור: קציצות בטטה וקינואה מתכון מאת: בטי דרעי
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף האינסטגרם שלה.
להשאיר תגובה