הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

קלות ובריאות: לחמניות שיבולת שועל

מתכון לחמניות

לחמניות שיבולת שועל מהירות, רכות ובריאות.

ערבוב קליל, התפחה קצרצרה וקדימה לתנור.

מתכון לחמניות
צילום: עידית מרום
מתכון לחמניות
צילום: עידית מרום
מתכון לחמניות

קלות ובריאות: לחמניות שיבולת שועל מהירות

הדפסה
מושלמות לארוחת בוקר או ערב
Servings 9 לחמניות
של: עידית מרום

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • ½1 כוס שיבולת שועל דקה
  • ¼2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית שטוחה שמרים יבשים
  • כוס שמן זית
  • 1 כף מייפל טהור
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • ½1 כוס מים פושרים
  • ביצה או מעט חלב סויה

שלבי הכנה

  • נערבב בקערה בעזרת כף שבולת שועל, קמח כוסמין ושמרים יבשים.
  • נוסיף שמן זית, מייפל, מלח וכוס וחצי מים פושרים.
  • בידיים משומנות נלוש את הבצק כמה דקות עד לאיחוד.
  • אין צורך בלישה ארוכה, הבצק יוצא מעט דביק ורך זה בסדר, שיבולת השועל תמשיך להתנפח ולספוח נוזלים.
  • אם הבצק דליל מדי אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס קמח.
  • נניח להתפחה במקום חמים כשעה.
  • בידיים משומנות ניצור כדורים מעט פחוסים, יוצאות כ- 9 לחמניות.
  • נניח ללחמניות לנוח לעוד 15 דקות.
  • נמרח בביצה/מעט חלב סויה ונפזר מעט שיבולת שועל מעל כל לחמנייה.
  • נאפה בתנור שחומם על 175 מעלות כ25-30 דקות.
מתכון לחמניות
צילום: עידית מרום

מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית

מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם