לחמניות שיבולת שועל מהירות, רכות ובריאות.
ערבוב קליל, התפחה קצרצרה וקדימה לתנור.



קלות ובריאות: לחמניות שיבולת שועל מהירות
מושלמות לארוחת בוקר או ערב
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- ½1 כוס שיבולת שועל דקה
- ¼2 כוסות קמח כוסמין מלא
- 1 כפית שטוחה שמרים יבשים
- ⅓ כוס שמן זית
- 1 כף מייפל טהור
- 1 כפית שטוחה מלח
- ½1 כוס מים פושרים
- ביצה או מעט חלב סויה
שלבי הכנה
- נערבב בקערה בעזרת כף שבולת שועל, קמח כוסמין ושמרים יבשים.
- נוסיף שמן זית, מייפל, מלח וכוס וחצי מים פושרים.
- בידיים משומנות נלוש את הבצק כמה דקות עד לאיחוד.
- אין צורך בלישה ארוכה, הבצק יוצא מעט דביק ורך זה בסדר, שיבולת השועל תמשיך להתנפח ולספוח נוזלים.
- אם הבצק דליל מדי אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס קמח.
- נניח להתפחה במקום חמים כשעה.
- בידיים משומנות ניצור כדורים מעט פחוסים, יוצאות כ- 9 לחמניות.
- נניח ללחמניות לנוח לעוד 15 דקות.
- נמרח בביצה/מעט חלב סויה ונפזר מעט שיבולת שועל מעל כל לחמנייה.
- נאפה בתנור שחומם על 175 מעלות כ25-30 דקות.

מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
מצויין! חסר מעט נוזלים לכן כרום הלחמניה עם סדקים. אני הוספתי מעט אגוזים וגרעיני חמניה/דלעת. 10!!!
היי סימה,
נהדר! תודה רבה על השיתוף 🙂
האם קמח קוסמן הוא כשר.לפסח ?
היי מזל,
לא, קמח כוסמין אינו כשר לפסח.
בהצלחה!