הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

קיש פטריות ובצל ללא גלוטן

מתכון קיש פטריות

מתכון לקיש פטריות ללא גלוטן עם בצל מתקתק.

עם שפע גבינות מעולות רכות ונמסות בפה, עשבי תיבול רעננים וטריים.

מתכון קיש פטריות
צילום: ליאת דוד
מתכון קיש פטריות
צילום: ליאת דוד
מתכון קיש פטריות
צילום: ליאת דוד
מתכון קיש פטריות
צילום: ליאת דוד
מתכון קיש פטריות

קיש פטריות ובצל ללא גלוטן

הדפסה
מלא פטריות עסיסיות בטעם אדמתי משגע!
של: ליאת דוד

ציוד

  • תבנית קיש קוטר 24

מרכיבים

לבצק:

  • 250 גרם קמח אבקת שקדים
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 1 ביצה + חלמון L
  • 1 כפית שטוחה מלח

למלית:

  • 2 סלסלות פטריות פרוסות דק אני השתמשתי בשמפניון, אבל כמובן ניתן לשחק עם סוג הפטריות לטעמכם
  • 2 בצלים גדולים או 3 בינוניים קצוצים לקוביות
  • 2-3 ביצים מידה L
  • עלים מרבע צרור פטרוזיליה קצוצים
  • עלים מ 3-4 גבעולי בזיליקום קצוצים
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק כולל החלק הלבן
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • ½ כפית כורכום
  • 100 גרם גבינת קשקבל או גאודה או עמק מגוררת
  • 50 גרם פרמזן מגוררת
  • 80 גרם מוצרלה מגוררת
  • ¼ קובייה גבינה בולגרית פיראוס מפוררת

שלבי הכנה

  • להניח בקערה חמאה מומסת, קמח שקדים, מלח, ביצים ולערבב עד לקבלת בצק אחיד
  • לשטח על תבנית קיש קוטר 24 כולל הדפנות, דוקרים מעט במזלג.
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לכ-8-10 דקות אפייה, כשהבצק משחים קלות מוציאים ומצננים.

הכנת המלית:

  • לחמם מחבת, להוסיף מעט שמן זית או חמאה ואת הבצל הקצוץ.
  • לטגן תוך ערבוב מפעם לפעם.
  • כשהבצל הופך שקוף להוסיף את הפטריות ומקפיצים יחד עם הבצל כמה דקות.
  • להוסיף את עשבי התיבול, הבצל הירוק, אורגנו יבש, מלח, פלפל וכורכום, מערבבים ומבשלים יחד עוד 4-3 דקות.
  • להעביר לקערה ולצנן, להוסיף את הגבינות והביצים ולערבב.
  • למזוג על בסיס הבצק החצי אפוי.
  • אם מעוניינים מקשטים מסביב בפרוסות שקדים מולבנים.
  • להעביר לאפיה נוספת של כחצי שעה או עד שהמלית כמעט מתייצבת, היא תמשיך להתבשל מהחום של עצמה עוד מספר דקות גם מחוץ לתנור.
מתכון קיש פטריות
צילום: ליאת דוד

מקור: קיש פטריות ובצל ללא גלוטן. ליאת דוד