הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

קיש חצילים וגבינות מנצח

מתכון קיש חצילים וגבינות

מתכון לקיש חצילים וגבינות מנצח ומפנק במיוחד, במראהחגיגי.

תוספת מעולה לארוחת חג או אפילו אירוח חגיגי בפני עצמה.

מתכון קיש חצילים וגבינות

קיש חצילים וגבינות

הדפסה
טעם חגיגי עם מלית מענגת
של: מורן תורגמן

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

לבצק:

  • 200 גרם קמח רגיל
  • 100 גרם חמאה או מחמאה 1 חבילה
  • ½ כפית סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 2-3 כפות מים

למילוי:

  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת ½ חבילה
  • 100 גרם בולגרית מגורדת
  • 1 מיכל שמנת מתוקה – 250 מ"ל
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • תבלינים – אבקת מרק עוף פלפל לבן, ואגוז מוסקט
  • חציל פרוס דק

שלבי הכנה

הכנת הבצק :

  • לעבד בפולסים קצרים את הקמח עם החמאה, סוכר, ומלח עד שמקבלים תערובת פירורית.
  • להוסיף את החלמון עם 2-3 כפות מים, ונעבד עד שנקבל בצק אחיד.
  • לעטוף בניילון נצמד את הבצק, ונכניס אותו למקרר למשך 30 דקות בערך.

הכנת המלית:

  • לטגן עד להזהבה את החציל הפרוס. אפשר גם לסדר בתבנית.
  • לזלף מעליו שמן זית, ולהכניס לתנור עד להזהבה. לאחר מכן נוציא ונצנן את פרוסות החציל.
  • לערבב בקערה גדולה את הגבינות עם השמנת מתוקה, ביצים, קמח, ותבלינים, עד לקבלת בלילה אחידה.

הרכבת הקיש:

  • להוציא את הבצק מהמקרר, ונרדד אותו לצורת התבנית שלנו.
  • לשפוך קודם פנימה את המלית של הגבינות, ומעל נרצה לסדר את פרוסות החצילים.
  • להכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 35 דקות בערך, עד שהקיש משחים.
מתכון קיש חצילים וגבינות
צילום: מורן תורגמן

מקור: קיש חצילים – מורן תורג’מן