מתכון לקיש חצילים וגבינות מנצח ומפנק במיוחד, במראהחגיגי.
תוספת מעולה לארוחת חג או אפילו אירוח חגיגי בפני עצמה.
קיש חצילים וגבינות
טעם חגיגי עם מלית מענגת
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- 200 גרם קמח רגיל
- 100 גרם חמאה או מחמאה 1 חבילה
- ½ כפית סוכר
- ½ כפית מלח
- 1 חלמון
- 2-3 כפות מים
למילוי:
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת ½ חבילה
- 100 גרם בולגרית מגורדת
- 1 מיכל שמנת מתוקה – 250 מ"ל
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- תבלינים – אבקת מרק עוף פלפל לבן, ואגוז מוסקט
- חציל פרוס דק
שלבי הכנה
הכנת הבצק :
- לעבד בפולסים קצרים את הקמח עם החמאה, סוכר, ומלח עד שמקבלים תערובת פירורית.
- להוסיף את החלמון עם 2-3 כפות מים, ונעבד עד שנקבל בצק אחיד.
- לעטוף בניילון נצמד את הבצק, ונכניס אותו למקרר למשך 30 דקות בערך.
הכנת המלית:
- לטגן עד להזהבה את החציל הפרוס. אפשר גם לסדר בתבנית.
- לזלף מעליו שמן זית, ולהכניס לתנור עד להזהבה. לאחר מכן נוציא ונצנן את פרוסות החציל.
- לערבב בקערה גדולה את הגבינות עם השמנת מתוקה, ביצים, קמח, ותבלינים, עד לקבלת בלילה אחידה.
הרכבת הקיש:
- להוציא את הבצק מהמקרר, ונרדד אותו לצורת התבנית שלנו.
- לשפוך קודם פנימה את המלית של הגבינות, ומעל נרצה לסדר את פרוסות החצילים.
- להכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 35 דקות בערך, עד שהקיש משחים.
מקור: קיש חצילים – מורן תורג’מן
להשאיר תגובה