מאפי גבינות וירקות קלילות, טעימות ונהדרות לכל ארוחה!
עם שכבת בצק פריך מעולה ונטולת גלוטן.
קיש גבינות ללא גלוטן קל ופשוט
עשוי מבצק פריך נפלא
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית פאי
מרכיבים
לבצק:
- ½1 כוס קמח רגיל או קמח תמי רב תכליתי נטול גלוטן
- 2 חלמונים
- 70-100 גרם חמאה מומסת
- ¼ כוס חלב
למילוי:
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת 1 חבילה
- 1 גביע גבינת סקי 5% 250 גרם
- 1 ביצה
- 2 חלבונים שהשארנו בצד קודם
- 7 עגבניות שרי חתוכות לחצי או עגבנייה חתוכה לפרוסות
שלבי הכנה
- נערבב את חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד.
- ניקח את הבצק ובאמצעות האצבעות נמרח את הבצק לכל אורך תבנית הקיש.
- נפזר שכבה ראשונה של גבינה צהובה מגורדת (בערך 50-60 גרם).
- ניקח קערה קטנה שמים בתוכה את החלבונים שנשארו, ביצה אחת וגבינת סקי.
- נערבב טוב טוב ושמים כשכבה שניה, מעליה נניח את כל הגבינה שנותרה, ונפזר את פרוסות העגבניות / שרי איך שאוהבים.
- נאפה על 180 מעלות טורבו, 35 דקות או לחלופין 180 עליון תחתון 50-60 דקות.
מקור: דקלה אלהרר
מוזמנים לעקוב גם בדף מאמי’ז קיטשן | מאמי’ז קיטשן – הקבוצה
להשאיר תגובה