קבלו מתכון להכנת קינוח מוס שוקולד לבן קר.
מוס מרשים במיוחד עם בסיס וופל בלגי חלומי בפריכות עדינה, וציפוי נוטלה.
קינוח מוס שוקולד לבן עם וופל בלגי ונוטלה
מראה מהמם ומרשים עם טעם עשיר
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית סיליקון חצי כדור קוטר 7 ס"מ
- מיקסר
מרכיבים
למוס שוקולד לבן:
- 500 מ"ל שמנת להקצפה 2 מיכלים
- 300 גרם שוקולד לבן 3 חפיסות
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לבסיס וופל ונוטלה:
- 150 גרם גביעי גלידה וופל בלגי
- 170 גרם נוטלה
לציפוי:
- 50 גרם שוקולד חלב ½ חפיסה
- 50 גרם שוקולד מריר ½ חפיסה
- ½ כוס שמנת להקצפה
שלבי הכנה
הכנת המוס :
- בקערה נשפוך 250 מ"ל שמנת להקצפה (לא כל כמות השמנת!!) ולהביא לרתיחה.
- לשבור פנימה את השוקולד הלבן, נשהה 2 דקות בתוך השמנת ואז נערבב להמסה מלאה.
- לעטוף בניילון נצמד ונעביר לקירור למשך 4 שעות, עד שהתערובת קרה מאוד.
- לאחר 4 שעות, למזוג את תערובת השוקולד הלבן והשמנת לקערת מיקסר.
- להוסיף את האינסטנט פודינג וניל ואת יתרת השמנת להקצפה ונקציף במהירות בינונית עד למוס יציב אך לא נוקשה (להיזהר מהקצפת יתר).
- למזוג לתבנית חצי הכדור עד 3/4 מהגובה, ולהכניס למקפיא להתייצבות
הכנת בסיס הוופל בלגי:
- בקערה גדולה לשבור את הוופל הבלגי לחתיכות קטנות.
- להוסיף את הנוטלה ולערבב היטב. מומלץ ללוש עם הידיים.
- להוציא את כיפות המוס מהמקפיא ולהניח ב-¼ הנותר את שברי הוופל ונהדק היטב.
- להכניס להקפאה של 5 שעות.
הכנת הציפוי :
- להרתיח את השמנת להקצפה.
- לשבור פנימה את 2 סוגי השוקולד ונמיס יחד.
- לחלץ את המוס מתבנית הסיליקון ולפזר מעל בנדיבות מהציפוי.
- לשמור בהקפאה.
הערות וטיפים
אם אין תבנית סיליקון, אפשר להכין בתבנית רגילה – להתחיל בהכנת תחתית הוופל, מעל את המוס ואז הציפוי מעל. להקפיא ולחתוך לריבועים. לשמור בהקפאה.
מקור:קינוח מוס שוקולד לבן – ענבלוגה. גם באינסטגרם.
היי
מה התחליף לוופל בלגי?
היי ורדית,
בעיקרון, אפשר להשתמש בכל סוג של עוגיה שאת מעדיפה.
בהצלחה!