הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

קובה אורז משגע, שמתאים גם לפסח, אבל למה לחכות?

קובה אורז משגע, במילוי בשר וטעם עשיר שמתאים גם להכנה בפסח! מתכון קל ביותר ויש גם סרטון הכנה. משגע להגשה בתוך מרק או עם רוטב תואם ותקבלו את אחת המנות הממלאות והטעימות שיש! אנחנו לא מחכים לפסח כדי להכין, ואתם?

קובה אורז

קובה אורז משגע במיוחד

הדפסה
מתכון קל לקובה אורז שמתאים גם לפסח
של: אורה ארגוב

מרכיבים

  • ½ קילו אורז לבן לעיסה
  • 1 יחידה בצל אחד
  • ¾ קילו בשר טחון מטוגן למילוי
  • 5 בצלים
  • ¼ כוס שמן לטיגון
  • ½ קילו חזה עוף
  • 1 חבילה סלק עלים ירוק למרק
  • 1 לימון סחוט
  • 4 כוסות מים או ציר מי בשר
  • ½ כפית כרכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • 1 כף מרק עוף

שלבי הכנה

  • משרים אורז במשך לילה, ומסננים במסננת וטוחנים.
  • טוחנים חזה עוף ומערבבים עם האורז.
  • מוסיפים מלח, לשים, מניחים בצד לרבע שעה ואז ממלאים.
  • מערבבים במחבת בשר טחון, בצלים חתוכים דק ושמן עד להשחמה. מתבלים עם כפית מלח, כפית פלפל שחור, וקורט פפריקה.
  • יוצרים כדורים קטנים וממלאים בעזרת ידיים רטובות. מסדרים במגש מתחת שקית נילון או נילון ניצמד, מכסים ומכניםי למקפיא. בהכנת מרק הקובה להוסיף ישר מהמקפיא ולא להפשיר.
  • למרק: טוחנים במעבד מזון חבילת עלי סלק ירוק, כוס מים. מעבירים לסיר, מוסיפים בצל קצוץ, 4 כוסות מים או ציר מי בשר.
  • מתבלים עם מלח, פלפל שחור, כף מרק עוף, וחצי כפית כרכום. מרתיחים היטב ומוסיפים את הקובות ל20 דקות.
  • סוחטים לימון ומגישים בהצלחה.

הערות וטיפים

קובה אורז
צילום: אורה ארגוב


מקור: אורה ארגוב