קובה אורז לפסח משגעת עשויה מאורז טחון!
מושלמת לחג פסח וגם לשאר השנה.
קובה אורז לפסח
קובה שמעלה זיכרונות ילדות!
ציוד
- סיר
- מטחנת תבלינים
מרכיבים
- 1 קילו אורז עגול
- 700 גרם חזה עוף טחון
- 1 כף מלח
מילוי:
- 1 קילו בשר טחון
- 3 בצלים גדולים
- 1 צרור פטרוזיליה
- קורט מלח פלפל שחור, בהרט
שלבי הכנה
מעטפת:
- נשטוף היטב את האורז ונניח על מסננת לפחות שעתיים כדי שיתייבש.
- נטחן את האורז במטחנת תבלינים.
- נוסיף לאורז את חזה העוף הטחון – שיחזיק את הקובות ביחד וימנע התפוררות.
- נוסיף כף מלח ונתחיל ללוש.
- מדי פעם נוסיף מעט מיט עד שהבצק מרגיש נוח לעבודה.
מילוי:
- חשוב שהתערובת של הבשר תתקרר לחלוטין!
- נרטיב מעט את הידיים ולקחת כדור אורז ומשטחים אותו על היד.
- נניח ממילוי הבשר במרכז וסוגרים בחזרה לצורת כדור.
מקור: אורנה עדני
האם לפי סעיף 1 במילוי, זה אומר שהבשר אמור להיות מבושל?
היי ענת,
הבשר יתבשל יחד עם האורז, אין צורך בטיגון לפני.
בהצלחה!
נראה לי שנשכחו כאן כמה שלבים. מה עושים עם הבשר?- מטגנים או לא? מה עושים עם הכדורים? מבשלים? מטגנים? יש רוטב?