מיטיטיי – זהו קבב רומני אסלי. קיבלתי את המתכון המופלא הזה מבעל מסעדה מקומית ברומניה.
נערבב את כל המרכיבים היטב, נכין קבבים עגולים או מאורכים, נצלה ויש לנו ארוחה נהדרת שמשאירה חיוך על הפנים.
קבב רומני אסלי של סבתא לאה
קבלו מתכון משגע של קבב רומני אמיתי, הישר מרומניה. קל להכנה והכי טעים שיש!
מרכיבים
לקבב:
- 1 קילו בשר טחון מנתח שפונדרה שהוא שומני וצוואר 15%-20% שומן
- 7-8 שיני שום כתושות – לפי הטעם
- 1 כף חרדל גדושה
- 1 כפית מלח גדושה
- 1 כפית פלפל שחור
- ½ כפית כמון אפשר לוותר, תוספת שלי למתכון
- ½ כפית פפריקה מתוקה אפשר לוותר, תוספת שלי למתכון
- ¼ כפית פפריקה חריפה לאוהבי החריף
- 1 כוס מי סודה לשתייה קרים. מים מוגזים
- ¼ צרור פטרוזיליה קצוץ דק קצוצה דק. אפשר לוותר, תוספת שלי למתכון, במקור הרומנים לא שמים פטרוזיליה
לרוטב מוז’דיי:
- ½1 ראש שום כתוש
- ¼ כוס חומץ
- ¼ כוס מיץ לימון
- ¼ כוס מים
- מלח אפשר גם פלפל שחור וחצי כפית סוכר
שלבי הכנה
הכנת הקבב:
- נערבב היטב את כל מרכיבי הקבב.
- נלוש כמה דקות (כמו לישה של בצק), נכסה היטב ושמים במקרר ל-12-24 שעות.
- ניצור קבבים עגולים או מאורכים, ממליצה לא להדק אותן מידי על מנת שהקציצות יהיו אווריריות.
- שעה לפני צליית הקבבים נוציא מהמקרר.
- נחמם מנגל גריל או מחבת פסים משומנת היטב ונצלה 3-4 דקות מכל צד.
- נקפיד לצלות את הקבב על חום בינוני ולא על חום גבוה כדי שלא יישרף.
הכנת הרוטב:
- נשים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב, נערבב היטב ומגישים לצד הקבב.
הערות וטיפים
- על מנת שהקבבים יהיו מושלמים, שימו קערה קטנה עם מעט שמן ומים, טבלו מעט את הידיים ואז תיצרו את הקבב.
- אפשר להקפיא את הקבב לשימוש עתידי לפני הכנתו על המנגל או מחבת פסים.
- בקבב רומני חשוב מאוד שהבשר הטחון יהיה שומני, הרומנים בד”כ לא שמים תבלינים אלא רק שום, מלח, פלפל שחור בנדיבות, בעל המסעדה הסביר לי שהתבלינים מעשירים את הקבב, אני עשיתי בגרסה עם התבלינים ויצא פצצה, בגרסה ללא התבלינים אצלי במשפחה פחות אהבו אז כל אחד לשיקולו.
מקור: סבתא לאה
להשאיר תגובה