הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

קבב עיראקי טעים על האש

מתכון מתכון קבב

מתכון מושלם של קבב עיראקי שלא תרצו לפספס למנגל הקרוב!

קבב עיראקי על האש טעים בטירוף, קל להכנה, שתמיד קוצר מחמאות.

מתכון מתכון קבב

קבב עיראקי טעים על האש

הדפסה
מתכון של קבב על האש לא פחות ממושלם
של: סבתא לאה

ציוד

  • מנגל גריל / מחבת פסים

מרכיבים

  • 1 קילו בשר עגל טרי טחון גס עם 20%-15% שומן לפחות (פלדה, צלעות, צוואר)
  • 2 בצלים קצוצים דק דק לא לטחון במטחנה, לקצוץ.
  • 4 שיני שום כתושות
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה מלח
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית בהרט
  • ½ כוס צנוברים קלויים לא חובה
  • ½ כוס פירורי לחם לרגישים לגלוטן השתמשו ב-½ כוס פירורי לחם ללא גלוטן, בפסח השתמשו ב-½ כוס קמח מצה דק
  • ¼ כוס מי סודה קרים או כפית אבקת סודה לשתייה מעורבבת היטב ב-1/4 כוס מים קרים לא לוותר!
  • ¼ כוס שמן קנולה או שמן זית

שלבי הכנה

  • נערבב היטב את כל מרכיבי הקבב.
  • נשים בידיים כמה דקות כמו לישה של בצק. חום הידיים תורם להטמעת השומן בבשר ולאיחוד כל המרכיבים לעיסה אחידה. בתום הלישה התערובת צריכה להיות בהירה ורכה מעט.
  • נשמן מעט את הידיים, ניצור כדורים בגודל פינג פונג, נפחס לקציצה (עגולה, או מאורכת, מה שאוהבים).
  • נניח במקרר לשעה-שעתיים להתייצבות הטעמים.
  • נוציא את הקבב מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה.
  • נלהיט מנגל גריל או מחבת פסים משומנת היטב.
  • נוריד ללהבה בינונית וצולים 3-4 דקות מכל צד.

הערות וטיפים

חשוב מאוד לצלות את הקבב על להבה בינונית ולא גבוהה, זה קריטי אם אתם לא רוצים לאכול קבב שרוף מבחוץ ונא מפנים, לכן יש להקפיד על צלייה ישירה בחום בינוני.
ניתן לשפד את הקבב בשיפוד ברזל שיעזור לחמם את הקבב מבפנים.
מתכון מתכון קבב
צילום: סבתא לאה

מקור: סבתא לאה