פיתות במחבת במילוי גבינה, המגיעות מהמטבח הטורקי ומוכרות גם בשם קאדה, עשירות וממכרות שכיף לאכול בארוחת הבוקר בשבת! מתכון פשוט לפיתות הכי מדליקות שיש, מתובלות עם מלית מפנקת וכל ביס הוא חוויה קולינרית!
פיתות במחבת בנוסח טורקי
מתכון קל לפיתות במחבת במילוי גבינה עשירה
מרכיבים
- ק”ג קמח מנופה
- 2 כפות סוכר
- ½1 כפות כפות שמרים
- 1 כף מלח
- ¼ כוס שמן + עוד כף
- ½2 כוסות מים
- למילוי: כל מה שאוהבים למילוי בורקס – תרד בצל, או גבינה צהובה עם גבינת חמד ובולגרית
שלבי הכנה
- לשים את כל הרכיבים במיקסר או עם היד, כאשר את המלח מוסיפים בסוף ואת המים מוסיפים בהדרגה.
- לשים עד לבצק נוח ורך לעבודה. יוצרים כדור מהבצק, משמנים מעט את כדור הבצק. מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד. מניחים להתפחה כשעה או יותר עד התפחה יפה.
- מחלקים את הבצק לכדורים, מניחים על נייר אפייה משומן מכוסה. מרדדים כל כדור, מלאים, סוגרים , מרדדים בעדינות שוב.
- מניחים במחבת טפלון חמה, מהדקים מעט את הבצק, הופכים לצד השני 2-3 פעמים. שימו לב מידי פעם יש להנמיך את הלהבה.
הערות וטיפים
- חשוב להקפיד לרדד דק את הבצק, לעבוד עם מחבת חמה ללא שמן. רצוי טפלון.
- שימו לב ללהבה, אחרי הפעם הראשונה של הנחת הבצק, תנמיכו את הלהבה או את עוצמת החום.
מקור: אצל ברכה במטבח
להשאיר תגובה