הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

צלי כתף חגיגי, מרשים ומושלם

מתכון צלי כתף בתנור

קבלו מתכון של צלי כתף משגע, מתכון פשוט שמכינים במהירות ואין מרשים וחגיגי ממנו לאירוח!

מנה של בשר מספר 5, שמכינים ברוטב חגיגי עשיר וטעים במיוחד שעושה את כל ההבדל!

מתכון צלי כתף בתנור

צלי כתף חגיגי, מרשים ומושלם

הדפסה
בשר מספר 5 בתנור זה אחד המנות החגיגיות והאיכותיות שיש.
של: אריאלה גולדמן

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 2 קילו צלי כתף טרי מס’ 5
  • שמן זית לפי הטעם
  • מלח קורט
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי שלם
  • 2 עלי דפנה
  • ½ כפית קורנפלור
  • פטריות שמפניון/ערמונים קלופים לפי הטעם

למרינדה:

  • 2 כוסות יין אדום חצי יבש / או יין לבן / יין בטעם פירותי עדין / בירה לבנה
  • 1 בצל
  • 1 כרישה
  • 1 גזר
  • 1 שורש סלרי חתוך גס

שלבי הכנה

  • להשרות את נתח הבשר במרינדה עם הירקות כ-4 שעות במקרר. אחרי ההשריה, לסנן את הנוזלים ולשמור בצד.
  • לחמם סיר עם רבע כוס שמן זית. לנגב את הנתח בנייר סופג, ולתבל במלח ופלפל ונשחים מכל הצדדים, כדי שהבשר יקבל צריבה יפה. (חשוב לא על להבה גבוהה כדי שהשמן לא יישרף).
  • להוסיף את הנוזלים ששמרנו בצד ונקפיד שהבשר יהיה מכוסה לפחות עד 1/3 מגובהו. אם צריכים נוסיף נוזלים, נוסיף מים, כדי שאחרי הצמצום של הרוטב הוא לא יצא רוטב מלוח.
  • להוסיף את הירקות לסיר יחד עם 5 גרגירי פלפל אנגלי ו-2 עלי דפנה. להביא לרתיחה ואז להנמיך להבה ולבשל כ-3 וחצי שעות.
  • אחרי שנסיים בישול, להפריד בין הבשר לציר: בכלי נפרד במקרר לאחסן את הבשר, ואת הציר בכלי נפרד. את הירקות אפשר לזרוק.
  • יום למחרת לפרוס את נתח הבשר לפרוסות יפות. את הציר ששמרנו בקירור להוציא ונביאו לרתיחה, ואז לערבב חצי כפית קורנפלור ב-3 כפות מים ולהוסיף לרוטב המבעבע. לצמצם את הרוטב ולתבל מלח, פלפל שחור, כפית כורכום, כף פפריקה.
  • מסדרת את פרוסות הבשר בסיר.מוסיפה סלסילת פטריות שמפניון או ערמונים קלופים . מוזגת מעל מן הרוטב ומבשלת 30 דקות.
מתכון צלי כתף בתנור
צילום: שרית יצחקי

מקור: Ariella Goldman