קבלו מתכון של צלי כתף משגע, מתכון פשוט שמכינים במהירות ואין מרשים וחגיגי ממנו לאירוח!
מנה של בשר מספר 5, שמכינים ברוטב חגיגי עשיר וטעים במיוחד שעושה את כל ההבדל!
צלי כתף חגיגי, מרשים ומושלם
בשר מספר 5 בתנור זה אחד המנות החגיגיות והאיכותיות שיש.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 2 קילו צלי כתף טרי מס’ 5
- שמן זית לפי הטעם
- מלח קורט
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1 כפית כורכום
- 1 כף פפריקה
- 5 גרגירי פלפל אנגלי שלם
- 2 עלי דפנה
- ½ כפית קורנפלור
- פטריות שמפניון/ערמונים קלופים לפי הטעם
למרינדה:
- 2 כוסות יין אדום חצי יבש / או יין לבן / יין בטעם פירותי עדין / בירה לבנה
- 1 בצל
- 1 כרישה
- 1 גזר
- 1 שורש סלרי חתוך גס
שלבי הכנה
- להשרות את נתח הבשר במרינדה עם הירקות כ-4 שעות במקרר. אחרי ההשריה, לסנן את הנוזלים ולשמור בצד.
- לחמם סיר עם רבע כוס שמן זית. לנגב את הנתח בנייר סופג, ולתבל במלח ופלפל ונשחים מכל הצדדים, כדי שהבשר יקבל צריבה יפה. (חשוב לא על להבה גבוהה כדי שהשמן לא יישרף).
- להוסיף את הנוזלים ששמרנו בצד ונקפיד שהבשר יהיה מכוסה לפחות עד 1/3 מגובהו. אם צריכים נוסיף נוזלים, נוסיף מים, כדי שאחרי הצמצום של הרוטב הוא לא יצא רוטב מלוח.
- להוסיף את הירקות לסיר יחד עם 5 גרגירי פלפל אנגלי ו-2 עלי דפנה. להביא לרתיחה ואז להנמיך להבה ולבשל כ-3 וחצי שעות.
- אחרי שנסיים בישול, להפריד בין הבשר לציר: בכלי נפרד במקרר לאחסן את הבשר, ואת הציר בכלי נפרד. את הירקות אפשר לזרוק.
- יום למחרת לפרוס את נתח הבשר לפרוסות יפות. את הציר ששמרנו בקירור להוציא ונביאו לרתיחה, ואז לערבב חצי כפית קורנפלור ב-3 כפות מים ולהוסיף לרוטב המבעבע. לצמצם את הרוטב ולתבל מלח, פלפל שחור, כפית כורכום, כף פפריקה.
מקור: Ariella Goldman
מתכון לא ברור להשרות במה??? לא מובן
היי,
מתנצלים על הבלבול – משרים במרינדה שמופיעה ברשימת המצרכים.
בהצלחה!
שלבי המתכון אינם מובנים
היי חן,
משרים את הבשר עם הירקות במרינדה במשך 4 שעות ואז מתחילים את הבישול עצמו. לשמור את הנוזלים בצד לאחר ההשרייה כדי שנוכל להשתמש בהם גם לבישול עצמו.
מקווים שהצלחנו לעשות סדר, ואם יש לך עוד שאלות – אנחנו כאן!!
חבוב אולי אתה טוב בבישול לעצמך. אבל לא בהסברה על המתכון/ים.
היי רובי,
ערכנו את המתכון וכעת הוא ברור יותר. אם עדיין יש בעיה, נשמח מאוד לעדכון ממך!
מתי מוסיפים את הבשר לרוטב?
היי יולי,
מתנצלים על הבלבול, ערכנו את הוראות ההכנה וכעת הן ברורות יותר. אם עדיין יש בעיה, נשמח לשמוע ממך!
מתכון גרוע
היי מוטי,
שמנו לב שהיו בעיות בהוראות ההכנה של המתכון ולכן ערכנו אותן. האם המתכון ברור יותר כעת? אם לא, נשמח לעדכון ממך!
המתכון לא ברור וחבל !!!!!!
היי חיה,
נשמח להסביר, מה לא היה לך ברור?
הכותרת צלי בתנור…ובמתכון לא מצויין שום שלב להכניס לתנור .
היי ציונה,
תודה רבה ששמת לב, אכן הצלי מבושל על הגז ולא בתנור.
בהצלחה!
שלום
המתכון מסתיים בצמצום הרוטב עם הקורנפלור, מה השלב הבא עם הבשר? שופכים על הבשר ומכניסים לתנור, או מגישים ככה, איך מחממים את הבשר?
תודה
מה זה אומר לכסות שליש? מעל הבשר או מתחתית הסיר לכסות שליש?
היי רינה,
מכסים את הבשר עד שליש מגובהו.
בהצלחה 🙂
מתכון מעולה. תודה רבה!!!!
היי יעל,
נהדר, שמחים מאוד שאהבת!
מוזמנת להראות לנו איך הוא יצא בקבוצה 🙂
לא כתבתם מתי להוסיף את היין
וזה חשוב מאד
היי הניה,
את היין מוסיפים במרינדה ממש בהתחלה.
בהצלחה 🙂
היי, האם אפשר להחליף את היין ברוטב פטריות?
היי איריס,
לא ניסינו ולכן לא נוכל להמליץ. היין הוא חלק מהמרינדה של הצלי והוא מאוד משמעותי לצלי, אבל את בהחלט יכולה לנסות לשנות לרוטב פטריות.
נשמח לעדכון!
מבשלים את הפטריות יחד עם הבשר 3 שעות.?
היי זהבה,
הוספנו עכשיו את השלב שהיה חסר עם הפטריות – מוסיפים אותן ביום למחרת כשמחממים את הצלי.
תודה רבה ששמת לב לטעות!!
למה לזרוק את הירקות?? פעם ראשונה שאני שומעת..
היי טלי,
את בהחלט יכולה להשתמש בהם, לא חובה לזרוק.
בהצלחה!!