צלי כתף בתנור זו מנה עיקרית מובחרת שמכינים כשרוצים לפנק ולהתפנק בארוחה טובה. מתכון לצלי כתף שיוצא במרקם רך ועסיסי ואפשר להגיש לצד כל תוספת שרוצים ולצד סלט ירקות עשיר. מרינדה מיוחדת ועשירה שעושה את כל ההבדל!
צלי כף בתנור
מתכון לצלי כתף עסיסי במרינדה משגעת
מרכיבים
- צלי כתף פרוס אצל קצב 1 ס”מ עובי
- קורט מלח פלפל שחור גרוס
- שמן זית בהתאם לכמות הצלי.
למרינדה:
- 2 כפות חרדל דיז’ון חלק
- מיץ מלימון אחד סחוט או תפוז
- 2 כפות דבש
- 2 כפות סילאן
- 1 כף רכז רימונים
- קורט מלח
- קורט ראס אל חנות
- כף פפריקה אדומה
לציפוי:
- כף חרדל דיז’ון גרגרים ופלפל שחור גרוס לפיזור
שלבי הכנה
- מפשירים את הצלי, משמנים בשמן זית, מלח ופלפל, צורבים במחבת במשך דקה כל צד ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
- מכינים את המרינדה, מצננים את פרוסות הבשר, טובלים במרינדה ומסדרים ישר בתבנית.
- מורחים כף חרדל דיז’ון גרגרים ופלפל שחור גרוס.
- עוטפים היטב ומעבירים למקרר למשך הלילה.
- מבשלים ב־170 מעלות במשך כ־3.5-3 שעות בתנור עד ריכוך.
- 10 דקות לקראת סיום הבישול, מסירים את נייר הכסף, מעבירים תוכנית בישול לתוכנית טורבו ומבשלים במשך כ־15 דקות נוספות.
מקור: איטל איטלי
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה במטבח של איטל | טיקטוק
להשאיר תגובה