מתכון להכנת צלי בשר עסיסי ורך עם ערמונים וברוטב סמיך וחלומי המקפיץ את הטעם.
מנה חגיגית ומרשימה, שקל להכין ומתאימה לאירועים מיוחדים. שילוב הטעמים של הבשר, הערמונים והרוטב יוצר מנה עשירה ומיוחדת שתגרום לכם לחזור לעוד.
צלי בשר וערמונים ברוטב חלומי
ציוד
- סיר
מרכיבים
- 1 גוש צלי מספר 5
- מעט כורכום
- 1 פלפל אנגלי
- עלי דפנה
לרוטב:
- 2 בצלים
- 5 שיני שום
- צרור סלרי
- פטרוזיליה קצוצה
- כורכום
- 1 כף סילאן
- כמון
- 1 כף מרק עוף
- 5 גרגרים פלפל אנגלי
- מלח גס
- פלפל שחור
- 2 כפות רכז רימונים או טריאקי
- ערמונים קלופים מוכנים לאכילה
שלבי הכנה
- נשלוק במים חמים גוש צלי מספר 5 עם מעט כורכום, פלפל אנגלי ועלי דפנה עד להתרככות מלאה של הבשר, כאשר מכניסים מזלג והוא נכנס ויצא בקלות.
- נסנן ונקרר ורק אחרי שמתקרר חותכים לפרוסות.
להכנת הרוטב:
- בסיר רחב סוגרים את חתיכות הצלי בטיגון קל ומוציאים.
- באותו הסיר נטגן 2 בצלים כאשר כל חצי בצל חתוך לארבע, כשזה זהוב מוסיפים 5 שיני שום וצרור יפה של סלרי חתוך עם הגבעול, ופטרוזיליה קצוצה ומטגנים.
- נוסיף כורכום, כף סילאן, כמון ומערבבים. ואז מנמיכים את האש לכעשר דקות לאידוי
- נוסיף את חתיכות הצלי הפרוסות ונוסיף בערך כוס וחצי מים מהציר של הבשר עם כף מרק עוף
- נפזר 5 גרגרים של פלפל אנגלי, מלח גס ופלפל שחור גרוס ומבשלים על אש קטנה כשעה
- נוסיף 2 כפות רכז רימונים , מפזרים ערמונים קלופים מוכנים לאכילה ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך כמו בתמונה.
מקור: צלי בשר – אילנית כרבי
מב זה לשלוק במים חמים? על אש פתוחה? אש סגורה? לא ברור
היי אורי,
שליקה נעשית במים על אש קטנה.
בהצלחה!
היי אפשר להגיד לקצב שיחתוך לי פרוסות? ולא לבשל כגוש? ואז הזמן שצריך לבשל פוחת לא?
היי יפית,
אפשר בהחלט, ואם את מכינה עם פרוסות אז פשוט תדלגי על השליקה ותתחילי ישר מצריבת הבשר.
בהצלחה!
אני מבשלת אץ הגוש כבר ברוטב, ככה סופג יותר טעמים, ואחרי קירור חותכת לפרוסות
היי,
מעולה!! זה בוודאי יוצא לך מושלם 🙂