מתכון מעולה להכנת צלי בקר עם תפוחי אדמה קריספיים!
ארוחת צהריים מפנקת שמכינים בקלות בסיר אחד.
צלי בקר עם תפוחי אדמה
מתכון קל לארוחה צהריים טעימה
ציוד
- סיר בישול בינוני
- כוס מידה אוניברסלית
מרכיבים
הכנת הבשר:
- 1 גוש בשר מספר 5
- כורכום לפי הטעם
- פלפל אנגלי לפי הטעם
- עלי דפנה מעט
- תפוחי אדמה כמה שאוהבים
הכנת הרוטב:
- 2 בצל
- 1 ראש שום + 6 שיני שום
- 1 כף כוכום
- 2 קוביות פטרוזיליה קפואה של דורות
- ½1 כוסות מים רותחים
- 1 כף מרק עוף
- פלפל שחור גרוס מעט
- כמון לפי הטעם
- מלח גס קורט
- פטרוזליה לפי הטעם
- בזילקום מעט
- סילאן מעט
שלבי הכנה
להכנת הבשר:
- נשלוק במים חמים גוש צלי מספר 5 עם מעט כורכום, פלפל אנגלי ועלי דפנה עד להתרככות מלאה של הבשר. (כאשר מכניסים מזלג והוא נכנס ויצא בקלות).
- נסנן ולקרר, ורק אחרי שמתקרר לחתוך לפרוסות.
- נשלוק תפוחי אדמה חצויים לחצי עד להתרככות( לא מידי) לסנן ולקרר.
להכנת הרוטב:
- בסיר רחב לסגור את חתיכות הבשר בטיגון קל ולהוציא.
- נוסיף שמן ולטגן עד להזהבה 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות.
- נוסיף כשש שיני שום וראש שום מקולף קלות.
- נוסיף כף שטוחה כורכום , 2 קוביות פטרוזיליה קפואה של דורות.
- נוסיף את התפוחי אדמה , לערבב ואחרי 5 דקות לשפוך ככוס וחצי מים רותחים.
- נפזר כף מרק עוף. להוסיף את חתיכות הצלי. לפזר מעל פלפל שחור גרוס, מעט כמון ומלח גס.
- נפזר עשבי תיבול יבשים: פטרוזיליה ובזיליקום.
- לתת לזה להתבשל כ 45 דקות ( במידה וצריך להוסיף מים אז להוסיף מים רותחים מהצד) לאחר מכן לזגג סילאן מעל.
- נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ללא מכסה עד להזהבה, לפזר פטרוזיליה ולהגיש.
להשאיר תגובה