קבלו מתכון של צלי בקר- לשבת או לחג אין טעימה כמו זו!
צלי בקר יחד עם תפוחי אדמה מניפה ובקישוט תפוחי אדמה קטנים.
צלי בקר עם תפוחי אדמה
קבלו מתכון של צלי בקר יחד עם תפוחי אדמה מניפה ובקישוט תפוחי אדמה קטנים.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 גוש בשר 5 או 6 עדיף 5
- 1 כפית פלפל אנגלי
- ¼1 כפית כורכום
- 5 עלי דפנה
- 2-3 תפוחי אדמה
- ½ קילו בצלי שאלוט
- 1 ראש שום
- 1 כף טריאקי
- 2 כפות סילאן
- 1 סלסלה פטריות שלמות 250 גרם
- 1 כף מרק עוף
- 5 גבעולי פטרוזיליה
- 1 חופן סלרי
- 2 כפות רוטב סויה להכפיל אם אוהבים יותר
- 1 כפית מלח קורט
- 1 כפית תבלין על האש
שלבי הכנה
- נשלוק גוש שלם של בשר 5 או 6( עדיף 5).
- נוסיף למים פלפל אנגלי, מעט כורכום ועלי דפנה (טיפ של אילנית בניזרי האלופה) עד להתרככות הבשר (3 שעות בערך).
- אחרי שהבשר רך נניח בצד עד שמתקרר.
- כשמתקרר נפרוס לצורת מניפה כמו בתמונה.
- לתפוחי אדמה:
- נקלף תפוחי אדמה קונים ונבשל במים רותחים עד להתרככות, נוציא עם כף עם חורים למסננת.
- ניקח סיר שמתאים לתנור, נטגן חבילה של בצלי שאלוט חתוכים לחצאי עיגולים.
- אחרי שהבצל משחים נוסיף ראש שום כף טריאקי, מעט סילאן, כורכום ונערבב.
- נכניס את התפוחי אדמה ונערבב קלות שיתפסו צבע יפה.
- נכניס את הבשר ונטגן מכל צדדיו, ונוסיף סלסלת פטריות שלמות לסיר.
- נוסיף מים מהציר של הבשר עם כף מרק עוף, נמזוג מהרוטב על הבשר.
- נפזר פלפל שחור גרוס , מעט פטרוזיליה טרייה ויבשה וחופן של סלרי ומעט רוטב סויה.
- על התפוחי אדמה נפזר מלח, ותבלין לעל האש (לא לפחד, יוצא מעדן בהבטחה).על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
- להוסיף שוב מים מהציר ולהכניס לתנור ללא מכסה על 200 מעלות טורבו לכעשר דקות לקבלת גוון מושלם ולפזר פטרוזיליה.
מקור: אילנית כרבי
להשאיר תגובה