צ’יפס בתנור שיוצאקריספי וטעים עד שקשה להפסיק לאכול ממנו! מתון קל , שאפשר להכין גם בימים עמוסים, לתוספת הי ממכרת שיש ושכל הילדים תמיד אוכלים בהנאה! צ’יפס משגע וטעים שכיף להגיש גם לצד בירה קרה בערב!
צ’יפס בתנור ממכר לכל עת
מתכון קל לצ’יפס בתנור שיוצא טעים כמו המטוגן
ציוד
- תבנית תנור, עם נייר אפייה
- סיר גדול
מרכיבים
- 10 יחידות תפוחי אדמה קטנים, עם הקליפה
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כף קרונפלור חובה!
- ½ כפית כורכום
- 1 כף מלח גס
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
שלבי הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לטבעות, מבשלים בסיר מלא במים במשך כ־5 דקות, ומסננים.
- מניחים את תפוחי האדמה בתבנית כדי שיתקררו ויתייבשו טיפה.
- מפזרים קורנפלור על תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
- מערבבים בצלוחית כורכום ושמן הזית היטב, ומברישים את תפוחי האדמה בנדיבות.
- מפזרים מעל את המלח והפלפל שחור, ואופים ב־230 מעלות, בתנור שחומם מראש במדף לפני האחרון.
- כאשר צבעם מזהיב, הופכים את תפוחי האדמה להזהבת הצד השני.
- הערות וטיפים
- ניתן להוסיף לתיבול צ’ילי גרוס, רוזמרין או טימין.
- קרונפלור יוצר את הקריספיות.
להשאיר תגובה