מתכון של צ'יבורקי, כיסוני בשר מהמטבח הגרוזיני, כיסוני בצק מטוגן שמכינים במהירות וללא התפחה!
אפשר למלא את הבצק גם במילויים אחרים כמו פירה עם פטריות ובצל או בכל מילוי אחר שרוצים!



צ'יבורקי – כיסונים עם בשר
כיסונים לנשנוש או כמנה ראשונה משגעת!
ציוד
- מחבת בינונית לטיגון
- כוס חד פעמי לשתיה חמה
מרכיבים
לבשר:
- ½ קילו בשר טחון
- 1 בצל גדול
- ¼1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- ½ כפית בהרט או תבלין מעורב ירושלמי
- ½ כפית פפריקה
לבצק:
- 3 כוסות קמח בפסח להשתמש ב”קמח כרגיל"
- ¼1 כפיות שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1 כוס מים פושרים
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית מלח שטוחה
שלבי הכנה
לבשר:
- לטגן בצל גדול קצוץ.
- להוסיף חצי קילו בשר טחון ולפורר עד שמאפיר.
- להוסיף כפית ורבע מלח כפית פלפל שחור חצי כפית בהרט או תבלין מעורב ירושלמי, חצי כפית פפריקה.
- לטגן עד שאין נוזלים והבשר מבריק משמן ולקרר.
לבצק:
- בקערה או במיקסר לשים 3 כוסות קמח.
- להוסיף כפית ורבע שמרים יבשים כפית סוכר לערבב ולהוסיף כוס מים פושרים ורבע כוס שמן.
- ללוש 3 דקות ולהוסיף כפית מלח שטוחה.
- ללוש ונוסיף מים בטיפות במידת הצורך עד שהבצק חלק נעים וגמיש.
- לעשות כדור מהבצק וללטף אותו בטיפונת שמן.
- להניח מגבת עלייו לרבע שעה.
- לקחת חתיכת בצק בגודל יותר קטן מפינג פונג מי ששוקלת אז 30 גרם כל חתיכה לרדד למיני פיתה העיקר שיהיה דק מאוד.
- למלא בכף מהבשר לסגור לחצי ירח נהדק עם מזלג את השוליים ולטגן בשמן חצי עמוק משני הצדדים.

מקור: כיסונים מתכון מאת מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
לא רשמתם מים בחומרים לבצק
היי,
תודה רבה על ההערה, הוספנו כוס מים פושרים למתכון 🙂