הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פתיתים תוניסאים מבית אמא (חלאלם)

מתכון פתיתים תוניסאים , חלאלם

מתכון של פתיתים תוניסאים או טריפוליטאים נוסטלגיים ומלאי זיכרונות מבית סבתא, המשלבים קמח וסולת,

מהם עושים צורות של מקור של ציפורים, כדי לזכור איך הם במקור הקטן שלהם לקחו מים וניסו לכבות את השריפה של בית המקדש.

מתכון פתיתים תוניסאים, חלאלם

פתיתים תוניסאים מבית אמא (חלאלם)

הדפסה
מתכון של פתיתים תוניסאים או טריפוליטאים נוסטלגיים ומלאי זיכרונות מבית סבתא.
של: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

  • סיר בינוני

מרכיבים

לבצק של החלאלם:

  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס סולת
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית סוכר
  • מים לפי הצורך

לתבשיל של החלאלם:

  • 1 כוס חומוס שהושרה במים כל הלילה
  • 1 כוס עדשים שחורים
  • 1 כוס פולים יבשים לבנים קטנים

לרוטב למרק:

  • 3 שיני שום כתוש
  • שמן מעט
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • פפריקה אדומה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף מרק עוף
  • מים
  • 1 פלפל חריף קצוץ – למי שאוהב חריף

שלבי הכנה

  • נערבב את כל המצרכים עד לקבלת בצק רך ונעים.
  • נוסיף קצת שמן בידיים ונלוש את הבצק ונניח בצד למנוחה של 10 דקות.
  • ניקח חתיכת בצק ונאריך אותו כמו נקניק דק ועם האצבעות פשוט נגלגל את הבצק כמו שרוך ארוך ודק.
  • נתחיל לחתוך עם האצבעות חתיכות קטנות כמו פתיתים מאורכים ונשים אותם לייבוש כל היום.
  • נבשל את חומרי התבשיל בסיר עם מים עד לריכוך ונשים בצד.

הכנת הרוטב למרק:

  • נטגן שיני שום כתוש עם מעט שמן.
  • נוסיף רסק עגבניות ואת שאר התבלינים ומים עד לגובה חצי הסיר.
  • מי שאוהב חריף ניתן להוסיף פלפל חריף אחד קצוץ ולטגן עם השמן והשום.
  • נביא לרתיחה ונוסיף את החלאלם.
  • נערבב מידי פעם וכשהוא מוכן נוסיף את החומוס, העדשים והפולים שבישלנו קודם ונערבב היטב.
  • נבשל יחד עוד כמה דקות עד שהרוטב מסמיך.
מתכון פתיתים תוניסאים , חלאלם
צילום:  סוניה סאני בן הרוש

מקור: סוניה סאני בן הרוש