הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פתיתים אדומים לילדים (מתכון מנצח שכולל טיפים!)

פתיתים אדומים

פתיתים אדומים אחד אחד- מנה מנצחת לארוחת צהריים, משביעה ומזינה, בהכנה קלה, ועם טעם שהילדים יזללו! מתכון פשוט דכולל טיפים מנצחים להכנת פתיתים שיוצאים מושלמים אחד־אחד ולא נדבקים! מתכון חובה בכל בית עם ילדים!

פתיתים אדומים

פתיתים אדומים אחד אחד

הדפסה
מתכון קל עם טיפים מנצחים לפתיתים אדומים
של: אילנית בניזרי

מרכיבים

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כפית סוכר
  • 1 גזר
  • 1 כף כף רסק עגבניות
  • 1 כף כף פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח פלפל שחור
  • חבילת פתיתים
  • 4 כוסות כוסות מים רותחים

שלבי הכנה

  • מגררים בצל וגזר בפומפייה. מחממים כ-2 כפות שמן בסיר עמוק ורחב ומטגנים את הבצל עם כפית סוכר למשך דקה. מחממים כ-2 כפות שמן בסיר עמוק ורחב ומטגנים את הבצל עם כפית סוכר למשך דקה.
  • מוסיפים גזר, מערבבים ומטגנים עוד כ-2 דקות. מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, מלח ופלפל וגם את חבילת הפתיתים. מערבבים היטב ומטגנים את הפתיתים עם הרוטב כ-2 דקות.
  • מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים ללא מכסה עד שכל הנוזלים מתאדים ונותרנו עם פתיתים רכים ומוכנים לאכילה.

הערות וטיפים

כמה טיפים מנצחים לפתיתים אדומים מושלמים ומוצלחים:
את כל שלב הטיגון והערבוב כדאי לעשות בעזרת כף עץ שלא תשפיע על טעם הפתיתים
פתיתים מצריכים מעט סבלנות, סגרו את הגז רק כאשר הפתיתים מוכנים לאכילה
לאחר בישול הפתיתים היעזרו במזלג כדי לפתוח את הפתיתים ולאפשר לאדים לצאת החוצה
אם נשארו פתיתים ליום המחרת, חממו אותם על להבה נמוכה, כך תשמרו עליהם אחד אחד גם בהגשה השנייה
אל תוותרו על הגזר וכפית הסוכר, רק כך יתקבלו פתיתים אדומים טעימים ומוצלחים
פתיתים אדומים
צילום: אילנית בניזרי

מקור: אילנית בניזרי
מוזמנים לעקוב גם בדף שלה מולטי קיצ’ן אילנית בניזרי | ובאינסטגרם: @Ilanit_benizri