פתיתים אדומים אחד אחד- מנה מנצחת לארוחת צהריים, משביעה ומזינה, בהכנה קלה, ועם טעם שהילדים יזללו! מתכון פשוט דכולל טיפים מנצחים להכנת פתיתים שיוצאים מושלמים אחד־אחד ולא נדבקים! מתכון חובה בכל בית עם ילדים!
פתיתים אדומים אחד אחד
מרכיבים
- 1 בצל קצוץ
- 1 כפית סוכר
- 1 גזר
- 1 כף כף רסק עגבניות
- 1 כף כף פפריקה אדומה מתוקה
- מלח פלפל שחור
- חבילת פתיתים
- 4 כוסות כוסות מים רותחים
שלבי הכנה
- מגררים בצל וגזר בפומפייה. מחממים כ-2 כפות שמן בסיר עמוק ורחב ומטגנים את הבצל עם כפית סוכר למשך דקה. מחממים כ-2 כפות שמן בסיר עמוק ורחב ומטגנים את הבצל עם כפית סוכר למשך דקה.
- מוסיפים גזר, מערבבים ומטגנים עוד כ-2 דקות. מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, מלח ופלפל וגם את חבילת הפתיתים. מערבבים היטב ומטגנים את הפתיתים עם הרוטב כ-2 דקות.
- מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים ללא מכסה עד שכל הנוזלים מתאדים ונותרנו עם פתיתים רכים ומוכנים לאכילה.
הערות וטיפים
את כל שלב הטיגון והערבוב כדאי לעשות בעזרת כף עץ שלא תשפיע על טעם הפתיתים
פתיתים מצריכים מעט סבלנות, סגרו את הגז רק כאשר הפתיתים מוכנים לאכילה
לאחר בישול הפתיתים היעזרו במזלג כדי לפתוח את הפתיתים ולאפשר לאדים לצאת החוצה
אם נשארו פתיתים ליום המחרת, חממו אותם על להבה נמוכה, כך תשמרו עליהם אחד אחד גם בהגשה השנייה
אל תוותרו על הגזר וכפית הסוכר, רק כך יתקבלו פתיתים אדומים טעימים ומוצלחים
מקור: אילנית בניזרי
מוזמנים לעקוב גם בדף שלה מולטי קיצ’ן אילנית בניזרי | ובאינסטגרם: @Ilanit_benizri
היי
נהדר, אבל למה אי אפשר לשמור בדף זה (ןבעוד לא מעט דפים שלכם) לפינטרסט?