הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פשטידת תרד פטריות וגבינות

פשטידת תרד

קבלו מתכון להכנת פשטידת תרד נדירה המקבלת מרקם רך ונמס בפה.

בטעמים של תרד עם פטריות עסיסיות והמון גבינות עשירות.

פשטידת תרד

פשטידת תרד פטריות וגבינות

הדפסה
חווית טעמים עשירה ומענגת
של: ישראלה אזולאי

ציוד

  • תבנית פיירקס 20X30 משומנת

מרכיבים

  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 בצלים גדולים קצוצים
  • מעט דבש
  • 1 חבילה פטריות שמפניון לנגב או לקלף, לא לשטוף עם מים
  • 1 חבילה עלי תרד סנפרוסט 800 גרם – מופשרת לילה וסחוטה טוב טוב וקצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 גביע גבינה לבנה 9% 250 גרם
  • 150 גרם צהובה מגורדת
  • 100 גרם בולגרית מפוררת
  • 1 שמנת מתוקה 250 מ"ל
  • 4 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 4 כפות פירורי לחם

שלבי הכנה

  • נחמם תנור ל-180 מעלות על תכנית תנור רגילה.
  • במחבת גדולה נמיס את החמאה עם השמן זית, ואז נוסיף את הבצל, ונזלף מעט דבש ונטגן עד הזהבה.
  • נוסיף פטריות חתוכות ותרד חתוך וסחוט. נתבל במלח ופלפל ונטגן עד אידוי הנוזלים. מצננים.
  • בינתיים בקערה מערבבים את הגבינות עם השמנת מתוקה, קמח פירורי לחם וביצים.
  • נוסיף את התרד והפטריות, ונערבב ונתקן תיבול.
  • נעביר לתבנית ומשטחים.
  • נכניס לאפייה עד להזהבה יפה מלמעלה, בערך 45 דקות. לאחר מכן נניח להתייצבות לחצי שעה
פשטידת תרד
צילום: ישראלה אזולאי

מקור: פשטידת תרד – ישראלה אזולאי