קבלו מתכון להכנת פשטידת תרד נדירה המקבלת מרקם רך ונמס בפה.
בטעמים של תרד עם פטריות עסיסיות והמון גבינות עשירות.
פשטידת תרד פטריות וגבינות
חווית טעמים עשירה ומענגת
ציוד
- תבנית פיירקס 20X30 משומנת
מרכיבים
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 3 בצלים גדולים קצוצים
- מעט דבש
- 1 חבילה פטריות שמפניון לנגב או לקלף, לא לשטוף עם מים
- 1 חבילה עלי תרד סנפרוסט 800 גרם – מופשרת לילה וסחוטה טוב טוב וקצוצה
- מלח
- פלפל שחור
- 1 גביע גבינה לבנה 9% 250 גרם
- 150 גרם צהובה מגורדת
- 100 גרם בולגרית מפוררת
- 1 שמנת מתוקה 250 מ"ל
- 4 ביצים
- 2 כפות קמח
- 4 כפות פירורי לחם
שלבי הכנה
- נחמם תנור ל-180 מעלות על תכנית תנור רגילה.
- במחבת גדולה נמיס את החמאה עם השמן זית, ואז נוסיף את הבצל, ונזלף מעט דבש ונטגן עד הזהבה.
- נוסיף פטריות חתוכות ותרד חתוך וסחוט. נתבל במלח ופלפל ונטגן עד אידוי הנוזלים. מצננים.
- בינתיים בקערה מערבבים את הגבינות עם השמנת מתוקה, קמח פירורי לחם וביצים.
- נוסיף את התרד והפטריות, ונערבב ונתקן תיבול.
- נעביר לתבנית ומשטחים.
- נכניס לאפייה עד להזהבה יפה מלמעלה, בערך 45 דקות. לאחר מכן נניח להתייצבות לחצי שעה
מקור: פשטידת תרד – ישראלה אזולאי
להשאיר תגובה