הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פשטידת פסטה גבינות וירקות מדהימה!

פשטידת פסטה וגבינות

פשטידת פסטה וגבינות, בשילוב ירקות שחייבים להכין בחג! מתכון קל לפשטידה טעימה ביותר, עם שלל גבינות טעימות וירקות שמוסיפים לחוויית טעמים עשירה וכל ביס ממנה מעלה חיוך! מתכון מושלם לפשטידה מושלמת!

פשטידת פסטה וגבינות

פשטידת פסטה וגבינות

הדפסה
מתכון מהיר לפשטידת פסטה וגבינות ושלל ירקות
של: שירלי עשיר

ציוד

  • תבנית קפיץ 24

מרכיבים

  • 1 חבילה פסטה 500 גרם
  • 1 בצל גדול
  • 5 שיני שום
  • קופסת פטריות שימורים 230 גרם לאחר סינון
  • 1 גמבה אדומה
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן
  • 4 ביצים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל
  • 1 גביע קוטג’ 250 גרם
  • 100 גרם גבינת פטה מגורדת
  • קורט אגוז מוסקט
  • ½ כפית פלפל שחור
  • מלח
  • פירורי לחם
  • לציפוי:
  • 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ”ל
  • 2 ביצים
  • 1 בצל ירוק
  • 1 עגבנייה

שלבי הכנה

  • מבשלים את הפסטה עם כף מלח עד שנהיית רכה, ומסננים.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות, מצפים תבנית בשמן ומפזרים מעל פירורי לחם.
  • מטגנים במחבת עם חמאה ו-2 כפות שמן את הבצל והשום עד להזהבה.
  • מוסיפים גמבה ומערבבים עד שנהיית רכה. לאחר מכן מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-7 דקות נוספות. לאחר מכן מצננים מעט.
  • מערבבים את כל חומרי הפסטידה יחד, מעבירים לתבנית ואופים במשך 20 דקות.
  • מכינים את הציפוי – מערבבים יחד את השמנת החמוצה, ביצים ובצל ירוק חתוך לפרוסות.
  • מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים מעל את הציפוי. מפזרים פרוסות עגבניה מעל, ואופים 20 דקות נוספות.
פשטידת פסטה וגבינות
צילום: שירלי עשיר

מקור: פשטידת פסטה גבינות – שירלי עשיר