הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פשטידת פטריות ובצל פרווה ללא קמח וגלוטן לפסח!

פשטידת פטריות ובצל

פשטידת פטריות ובצל פרווה כשרה לפסח, ללא קמח וללא גלוטן! מתכון פשוט לפשיטדה משגעת שניתן להכין גם חלבית, עם גבינות שאוהבים, וגם בשרית עם בשר טחון ולא משנה איך מכינים היא תמיד יוצאת טעימה ומפנקת! מושלמת לחג ובכל יום!

פשטידת פטריות ובצל

פשטידת פטריות ובצל לפסח

הדפסה
פשטידת פטריות ובצל פרווה, ללא קמח וגלוטן מושלמת לפסח
של: אילנית בניזרי

ציוד

  • מחבת גדולה
  • תבנית 24 אינגליש קייק
  • כוס חד פעמית שקופה לשתייה קלה

מרכיבים

  • 2 בצלים חתוכים לרצועות סגול, לבן או צהוב
  • 2 כפות שמן זית אפשר להשתמש גם חמאה רגילה או חמאה מזוקקת ghee
  • 4 ביצים טרופות
  • 10 פטריות טריות חתוכות או 2 קופסאות שימורים
  • ½ כוס טחינה גולמית
  • מלח
  • פלפל
  • ½ כפית כורכום
  • אגוז מוסקט לפי הטעם
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • 1 כפית כוסברה יבשה או טריה

שלבי הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מטגנים במחבת בצל עם קצת מלח עד הזהבה יפה. אפשר גם ממש לקרמל אותו, בחירה שלכם.
  • מוסיפים כורכום ומערבבים במשך כמה שניות כדי לפתוח אותו.
  • מוסיפים פטריות ושאר התבלינים ומקפיצים כ-5 דקות.
  • טורפים בקערה ביצים, מוסיפים טחינה וממשיכים לטרוף עד קבלת בלילה אחידה. מניחים בצד.
  • מוסיפים לטיגון פטרוזליה, כוסברה, קצת מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מורידים מהאש ומניחים בצד להתקרר ל-5 דקות.
  • משמנים או מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  • יוצקים את קערת הבלילה ואת תכולת המחבת שהספיקה להתקרר בינתיים לתבנית ומערבבים הכל יחד.
  • אופים ב־180 מעלות 35 דקות, או עד שהקיסם יוצא יבש ולפשטידה יש צבע זהוב יפה ומגרה, אז שימו עליה עין.

הערות וטיפים

  • פזרו את השומשום לפני האפייה. אבל בנדיבות, כן? ?
  • אפשרויות אחרות למי שלא אוהב פטריות: בטטה, קישואים, ברוקולי, תירס או כל ירק אחר שיכול להתרכך במחבת יחסית מהר ובא לכם טוב בפשטידה.
  • אפשר להפוך את הפשטידה לחלבית ולהוסיף גבינות שאתם אוהבים או לחלופין להכין אותה בשרית עם בשר טחון.
פשטידת פטריות ובצל
צילום: אילנית בניזרי


מקור: אילנית בניזרי 
מוזמנים גם לעקוב: המתכונים של אילנית בניזרי ופתרונות למטבח